Alain Fohr: "A Espanya hi ha 20.000 alumnes en els liceus i els instituts francesos i la demanda està creixent"

Alain Fohr.

El conseller de Cooperació i d'Acció Cultural de l'Ambaixada de França a Madrid, Alain Fohr, ha dit aquest dimecres en la Universitat de València que en l'actualitat "els liceus i els instituts francesos a Espanya conten amb 20.000 alumnes". Fohr ha intervingut en la sessió d'obertura d'un congrés internacional que se celebra en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació sota l'epígraf ‘Promoure i difondre el francès avui a Espanya’.

El conseller ha afegit que la demanda social d'estudis de llengua francesa augmenta entre els espanyols perquè, "a causa de la crisi econòmica, molts joves es plantegen marxar a França o altres països francòfons, com els del nord d'Àfrica". Fohr ha assenyalat que "són els poders públics els quals poden satisfer aquesta demanda social creixent", pel que ha fet una crida a les institucions espanyoles perquè eviten que persones que desitgen aprendre la llengua francesa es queden sense possibilitat de fer-lo per falta d'oferta educativa.

"Nosaltres", ha dit, "francesos i espanyols, tenim la sort de parlar dues llengües que tenen una gran difusió internacional". Va afegir que el coneixement de les llengües és un element bàsic de la construcció d'Europa i que per això "són els Estats, els poders públics els quals han d'implicar-se en fer-lo possible".

En el congrés ‘Promoure i difondre el francès avui a Espanya’ participen professors i especialistes francesos, espanyols i d'altres països. Està previst que el congrés es clausure divendres 10. Està coordinat pels professors Sophie Aubin i Raphaël Bruchet, i ha estat organitzat per la Unitat Docent de Filologia Francesa de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb la col·laboració de l'Ambaixada de França a Madrid i el Institut Français d'Espagne.
 

Data d'actualització: 7 de de maig de 2013 08:50.

Llista de notícies