Carmen Crespo guanya la XIII edició del Premi de Poesia César Simón

Carmen Crespo és la guanyadora de la XIII edició del premi de poesia César Simón, que impulsen la Universitat de València i l’Editorial Denes. El jurat, coordinat per Begoña Pozo, i integrat per Arturo Borra, Ivan Brull, Jesús González, Miriam Reyes i Pilar Verdú, ha triat el llibre de poemes titulat ‘Teselas’, de Carmen Crespo.

D’un total de 43 poemaris presentats, el jurat, reunit al Centre Cultural La Nau de la Universitat, va atorgar el premi a un llibre en el qual el llenguatge poètic “assumeix un significatiu risc formal on destaca especialment una construcció fragmentada apuntada des del títol, reforçada amb una intensitat rítmica i certa musicalitat sense grandiloqüència, així com una gran varietat de recursos que abunden en l’oralitat conferint-li un to de salmòdia i de reverberació”.

Els poemes, a manera de tessel·les, van articulant una densitat semàntica com si foren esquinçalls d’un llenguatge poètic cosit a través de referències clàssiques indirectes, segons el jurat. “Els fils, a poc a poc, dibuixen punts de connexió dins d’una totalitat no delimitada, ancorada en una Mediterrània mítica, on la voluntat de generar un sentit complet es proposa des de poemes-cap que actualitzen aquest espai a través d’una mirada-cos que se sap illa i centre, ferida i cicatriu, veu i silenci”, s’afirma en la comunicació del jurat.

Carmen Crespo (Càceres, 1962) és una autora que ha sigut inclosa en diferents antologies –‘Voces nuevas’ (Ed. Toremozas, 2012); ‘Poemáticas naturales’ (Ed. Entricíclopes, 2013); ‘Voces del desierto’ (Unaria Ediciones)– i que, fins ara, ha publicat les ‘plaquettes’ ‘Cuerpo o el corazón del mundo todavía’ i ‘Puro hueco’, i els llibres de poemes: ‘Tal vez huésped’ (Devenir, 2014); ‘Márgenes que no’ (I Premio de poesía ‘Versos al aire’ de la Fundación Centro de Poesía José Hierro, 2015) i ‘Todo ardió luminoso’ (Amargord, 2016). Diversos poemes seus han aparegut en les revistes ‘Cuadernos del matemático’, ‘El coloquio de los perros’, ‘Pangea’, ‘Tres en suma’ i ‘Obituario’. També és membre del consell de direcció de la revista digital de poesia ‘conVersos’.

Data d'actualització: 9 de de novembre de 2016 11:21.

Llista de notícies