La Càtedra FISABIO-Universitat de València crea el primer Ateneu Biomèdic

La vicerectora Pilar Campins.

La Càtedra FISABIO-Universitat de València ha presentat el seu programa d’activitats aquest dijous, en una jornada que comptarà amb la intervenció de la vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pilar Campins. L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes de FISABIO. També ha assistit el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó.

Pilar Campins ha estat acompanyada per la directora general d’Ordenació, Avaluació, Investigació i Atenció al Pacient de la Conselleria de Sanitat, Teresa de Rojas; el director gerent de la Fundació FISABIO, Eloy Jiménez; i el director de la Càtedra, Andrés Moya.
 
La vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pilar Campins, ha afirmat que les activitats propostes per la càtedra “responen als seus tres eixos prioritaris: la visibilitat, el foment de la recerca biomèdica i la formació”. “Estem segurs que aquesta col·laboració beneficia tant a la Universitat de València com a Fisabio, alhora que a la societat en general i la valenciana en particular”, ha argumentat.
 
Per la seua banda, el director de la Càtedra FISABIO-Universitat de València, Andrés Moya, ha destacat, entre les diverses línies de treball, “la voluntat de promoure i captar els joves estudiants amb talent per a la recerca biomèdica”.
 
La programació d’activitats de la Càtedra ha començat amb la ponència titulada ‘Innovació mèdica i sostenibilitat del sistema de salut: una perspectiva científica i ètica’, a càrrec del rector de la UIMP, César Nombela. La conferència s’integra en aquesta jornada de presentació del programa d’activitats d’aquesta Càtedra, creada al juny de 2014 després de la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) de la Generalitat Valenciana.
 
La Càtedra FISABIO-Universitat de València pretén promoure i afavorir la recerca sanitària i biomèdica en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i durant aquesta jornada es presentaran les activitats previstes per a aquest any, entre les quals destaquen les conferències d’investigadors de prestigi mundial o la convocatòria de beques. Entre els ponents convidats, a més de Nombela, hi ha els professors Arturo Casadevall (Johns Hopkins University), Julio Frenk (Harvard University), Antonio Zorzano, director del Programa de Medicina Molecular de l’Institut de Recerca Biomèdica, IRB, de Barcelona, i Fernando Baquero, director científic de la Fundació Hospital Ramón y Cajal.
 
Beques-Premi per a joves investigadors
Per la seua banda, les beques de recerca d’aquesta Càtedra, dirigides a estudiants pregraduats i postgraduats, consistiran en una estada màxima de tres mesos en algun dels centres universitaris de la Universitat de Califòrnia, institució amb la qual FISABIO manté relacions de cooperació en matèria de recerca biomèdica. A més, en el vessant formatiu, la Summer School in Biomedical Research and Public Health de la Fundació FISABIO tindrà lloc aquest estiu en el marc de la Càtedra.
 
Punt de trobada per al diàleg
Entre els objectius per a aquest curs de la Càtedra FISABIO-Universitat de València també hi ha la creació de l’Ateneu Biomèdic. “Volem que aquesta Càtedra siga un lloc de trobada i de debat. Per això, el nostre Ateneu reunirà especialistes de la matèria, amb una periodicitat bimensual a la Biblioteca de FISABIO, per tractar els avanços sobre temes científics d’actualitat”, argumenta el director, Andrés Moya, catedràtic de Genètica de la Universitat de València.
 
Diversos investigadors biomèdics de la ciutat de València formaran part sistemàtica de l’Ateneu. Alhora, “els assistents debatran sobre un tema de recerca, normalment presentat per un convidat, preferentment dels centres biomèdics de l’àmbit valencià”, afegeix Moya, qui recorda que entre les diverses missions de la Càtedra FISABIO-Universitat de València hi ha actuar com a motor de la recerca cientificotècnica i la innovació, a través del foment de la interacció dels equips de recerca.
 
+Info: http://links.uv.es/lsA3m0z
 

Data d'actualització: 12 de de febrer de 2015 14:00.

Llista de notícies