Contes interculturals per a col·laborar amb projectes educatius a Mali i a Espanya

Cartell de la presentació, a València, de la col·lecció 'Cuentos alrededor del Mundo'.

El projecte d’innovació educativa i cooperació internacional Talis, al qual pertany la col·lecció bilingüe ‘Cuentos alrededor del Mundo’, continua creixent. Dirigit i coordinat per la professora de la Universitat de València María Alcantud, presenta ara dos exemplars publicats amb Richard Vaughan, gurú de les noves metodologies per a l’ensenyament de l’anglés. L’acte tindrà lloc al Microteatre València, aquest divendres 12 de setembre, a les 17:30 hores.

Es tracta de dos volums de contes interculturals i en format bilingüe paral·lel, que inclou l’àudio per a poder perfeccionar la llengua anglesa en diferents accents, locutat per professorat nadiu de Vaughan, i en el cas de l’idioma espanyol, locutat per actors i actrius de renom com ara Pilar Bardem.

En l’elaboració dels llibres han participat, a més de María Alcantud, els professors del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València Sonia Kuek, com a escriptora de ‘Cuentos de Palestina’; Laura Cardona, com a coordinadora de ‘Cuentos de Grecia’; Teodora Salistean, com a correctora de ‘Cuentos de Rumanía’; Tremedal Ortiz, com a escriptora de ‘Cuentos de Grecia’; Estefanía Martínez Humphreys, com a correctora d’anglés; Elena Ortiz, com a assessora en noves tecnologies; i Xavier Mínguez, com a corrector i editor d’espanyol.
 
El projecte Talis té un caràcter intercultural, d’una banda, donada la fusió que realitza entre cultures del món a través de la literatura i el aprenentatge de llengües; i solidari, d’una altra, ja que els beneficis obtinguts per la venda dels llibres es destinen a diferents projectes en col·laboració amb ONGD, com és el cas de la Fundación VOCES.
 
De fet, els beneficis d’aquests dos llibres es dedicaran a la realització del projecte educatiu JELE KOSEBÉ (“somriure” en bambara) a una escola a Kalaban-Coro, Mali, amb el Volum 1; i al programa d’acció social a Espanya ‘Cañada Real, Vallecas, Orcasitas’, amb el Volum 2.
 
En l’acte de presentació participaran María Alcantud, en representació de Talis i la Universitat de València, la Fundación VOCES i l’editorial Vaughan Systems. A més, s’adoptarà un caire de festa intercultural amb la lectura de dotze contes en les diferents sales del microteatre, amb els quals els assistents viatjaran per tot el món conduïts per les històries seleccionades per a l’ocasió. Es llegiran contes de Grècia, Romania, l’Índia, Anglaterra, Palestina, Espanya, França, Sàhara i EUA, narrats en espanyol o en anglés.
 
La publicació d’aquesta col·lecció compta amb la col·laboració de la Universitat de València i la Queen Mary University, i Talis ja té prevista l’edició dels volums 3 i 4.
 
Projecte TALIS
L’origen de Talis se situa en la creació i implementació de metodologies innovadores per a l’aprenentatge de llengües a través de la literatura com a eina per a unir cultures i així lluitar contra la pobresa amb l’arma més potent que coneix la universitat: l’educació.
 
El projecte compta ja amb set volums. Els sis primers (2012), coordinats i editats per María Alcantud a partir d’un taller didàctic dins de l’aula amb estudiants de Filologia Anglesa i de Magisteri, i realitzats amb la participació de la Universitat de València, la Fundación VOCES i DualBooks. Els beneficis d’aquest projecte estan destinats a col·laborar amb l’eradicació de la sida a Haití, on es viu una greu situació de pobresa des del nefast terratrèmol el 2010, sense recursos econòmics, educatius i sanitaris suficients per a pal·liar la ràpida expansió de la malaltia.
 
El seté volum, ‘Intercultural Dialogues: Building Solidarity through Languages’ (‘Diàlegs interculturals: construint solidaritat mitjançant les llengües’), va veure la llum el 2013 gràcies al treball realitzat juntament amb la Queen Mary University, VOCES i DualBooks, amb la coordinació i edició de M. Encinas-Puente i Christ Pountain.
 
Web del projecte: http://talisuv.wordpress.com/
 

Data d'actualització: 10 de de setembre de 2014 12:34.

Llista de notícies