José Viña, doctor ‘honoris causa’ per la Université de Rennes 2

José Viña.

El catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València José Viña serà investit com doctor ‘honoris causa’ per la Université de Rennes 2 (França) el pròxim 28 de juny. Viña és especialista en envelliment, nutrició i activitat esportiva. És la segona vegada que rep un ‘honoris causa’.

La proposta de la seua investidura va ser realitzada pel professor Paul Delamarche, degà de la Facultat d'Educació Física de la Université de Rennes 2. En 2008, Vinya ja va rebre un doctorat ‘honoris causa’ per una universitat de Buenos Aires (Argentina).

José Viña Ribes, nascut en 1953, ha dedicat la seua activitat investigadora, entre altres temes, a l'envelliment i els radicals lliures (regulació de diferents gens antioxidants per estrògens i components de la dieta), a malalties associades a la longevitat (especialment l’Alzheimer, la sarcopènia senil, la diabetis i la coronariopatia), a les alteracions metabòliques durant l'envelliment i la seua prevenció mitjançant antioxidants tiòlics, o al control del dopatge en els esportistes d'elit.
 

Data d'actualització: 12 de d’abril de 2012 08:42.

Llista de notícies