Literatura, art o medi ambient en les conferències d'UniSocietat de maig

Imatge d'arxiu d'una conferència.

Les ponències del mes de maig tindran lloc en les seus de Requena, Paterna, Massamagrell, Quart de Poblet, l'Eliana, Ontinyent, Alzira i Cullera. Es tracta d'una activitat complementària del programa Universitat i Societat (‘UniSocietat’) que persegueix acostar la Universitat a la societat, transferir coneixement a la ciutadania i implantar la Universitat de València en el territori valencià.

Les conferències del cicle ‘UniSocietat, Primavera 2016’ s'ofereixen mensualment de forma gratuïta al públic en general de la població on s'organitzen i el seu entorn pròxim. Els col·loquis, a càrrec de docents de la Universitat de València, aborden temes d'actualitat o d'especial interès per a la ciutadania des de diverses disciplines i temàtiques (Economia, Patrimoni, Ciència, Salut, Psicologia, Medi ambient, Història o Literatura).

La primera ponència del mes de maig serà dijous dia 5 en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena (Utiel-Requena), on el professor Rafael Gil (Departament Historia de l'Art) impartirà una ponència titulada “Noves visions de l'obra de Francisco de Goya”.

Dijous 12, Jesús Olavarría (Departament Dret Mercantil 'Manuel Broseta Pont') explicarà els diferents tipus o classes d'empreses en el Centre Polivalent Valentín Hernáez de Paterna (Horta Oest). Eixe mateix dia, Fernando Sapiña (Departament de Química Inorgànica) estarà en la Casa de la Cultura de Quart de Poblet (Horta Oest), on oferirà la xarrada “Energèticament dependents sota la dictadura del carboni”.

El dia 12 també hi haurà conferència a Ontinyent, on els alumnes d’UniSocietat i el públic en general de la capital i de la Vall d'Albaida podran assistir al col·loqui titulat ‘De Tirant el Blanc al Quixot: entre cavallers històrics i clàssics literaris’, que impartirà el professor Rafael Beltrán (Departament de Filologia Espanyola), en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent.

A Massamagrell (Horta Nord), el dia 17 de maig, Manuel Alegre (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social), compartirà els seus estudis sobre l'Estat del benestar i la protecció social. El 18 de maig serà el torn de Cullera (la Ribera Alta) i l'Eliana (el Camp de Túria), que acolliran especialistes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. El professor Antonio Briz (Filologia Espanyola) impartirà una conferència titulada ‘Saber parlar’ en l'Auditori Municipal de Cullera. Així mateix, el Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana albergarà la ponència ‘la premsa satírica i el riure valencià: una història trista’, que serà a càrrec del doctor Francesc Martínez Gallego (Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació).

El 26 de maig, el catedràtic Ángel Latorre (Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació) exposarà en la Casa de la Cultura d'Alzira (Ribera Alta) les seues tesis sobre el món de les emocions i com gestionar-les a través de la intel·ligència.

El cicle de conferències ‘UniSocietat, primavera 2016’ ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Ontinyent, Quart de Poblet, Cullera, Massamagrell, l'Eliana, Alzira, Paterna i Requena, i el recolçament financer de Caixa Popular i Caixa Ontinyent. La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa ‘UniSocietat’, que aglutinen més de mil dos-cents estudiants matriculats durant el curs 2015-2016.

Data d'actualització: 29 de d’abril de 2016 09:30.

Llista de notícies