El periodista Pere Miquel Campos obté el XIII Premi Vicent Ventura

Pere Miquel Campos.

El periodista i escriptor valencià Pere Miquel Campos és el guanyador del XIII Premi Vicent Ventura. La Universitat de València va instaurar aquest guardó l’any 2000 per honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic mort en 1998. Aquest premi s’atorga a una persona o col·lectiu que s’haja distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i llengua valencianes.

Coordinada per l’escriptor i responsable del Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera, la comissió organitzadora i jurat del premi està formada, a part de la Universitat de València, per persones que van mantenir una estreta relació amb Vicent Ventura, com també per la Universitat Jaume I de Castelló, CCOO, STEPV, UGT, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Periodistes Valencians.

El lliurament del premi –una escultura de Sebastià Miralles– tindrà lloc el 20 d’abril, en un sopar cívic a Alacant organitzat per la Unió de Periodistes Valencians.

El periodista i escriptor Pere Miquel Campos va nàixer a Picassent (l’Horta, 1950). Cofundador de la Unió de Periodistes Valencians, a sis anys la seua família es va traslladar a Mutxamel (Alacant), on ha viscut i encara resideix.

Aquesta circumstància ha fet que la seua vida periodística s’haja desenvolupat en mitjans alacantins i valencians: Ràdio Popular, Información, El País, Avui, Diario 16, Valencia Semanal, Presidència de la Generalitat Valenciana, V Centenari de la ciutat d’Alacant i, entre 1989 i 2007, en els serveis informatius i diversos programes de Ràdio 9 i Canal 9 (RTVV).

Com a escriptor, és autor de la biografia ‘Arcadi Blasco, retrat’, publicada pel Museu de la Universitat d’Alacant en 2009 sobre l’escultor i ceramista de Mutxamel. També ha publicat ‘Així eren. Alacantins en els 80’, editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, amb la collaboració de la Diputació d’Alacant. Un volum que aplega un conjunt de xarrades periodístiques que Pere Miguel Campos va mantenir amb personatges destacats de la vida social, política, judicial i cultural d’Alacant, dins i fora de la ciutat. Les trobades tingueren lloc al final de la dècada dels 80 del segle passat.

És col·laborador docent de l’Observatori de Majors i Mitjans de Comunicació de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, on imparteix classes de ràdio i premsa, les seues dues passions professionals.

Fins ara han estat guardonats amb el Premi Vicent Ventura personalitats i institucions, com ara Rosa Serrano, Josep Lluís Bauset, Ferran Sanchis Cardona, la Societat Coral El Micalet i Frederic Jordà, Escola Valenciana, el Col•legi Públic Censal de Castelló, Manuel Safont, Trini Simó, Enric Tàrrega, Bernat Capó, Francesc de Paula Burguera, la revista Saó i el cantant Paco Muñoz.

Data d'actualització: 13 de de gener de 2012 07:00.

Llista de notícies