El professor de Comptabilitat Vicente Ripoll, Premi a l’Excel·lència Acadèmica per ACCID

El professor doctor Vicente Ripoll.

Vicente Ripoll, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i professor del Departament de Comptabilitat de la Universitat de València, ha obtingut el Premi a l’Excel·lència Acadèmica en la novena edició dels Premis de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID). Aquests guardons s’atorguen a aquells acadèmics, o institucions acadèmiques, que han contribuït amb solidesa al desenvolupament de la docència i de la investigació en el camp de la comptabilitat.

El professor Vicente Ripoll du més de trenta-cinc anys impartint docència en Comptabilitat de Costos, Gestió i Directiva. A més, presideix l’Associació Iberoamericana de Control de Gestió (AICOgestión), i dirigeix i imparteix el Màster de Finances i Control de Gestió de la Universitat de València, que ha estat guardonat amb el Premi Universitat-Societat en la seua edició setzena del Consell Social de la Universitat a l’activitat formativa de postgrau i especialització. També dirigeix el grup d’investigació IMACCev, equip valencià d’investigació en gestió estratègica de costos, entre altres tasques investigadores.

Ha publicat més de 250 articles en revistes nacionals i internacionals. És autor, junt amb Tomás Balada, del Manual de Costes e Información de costes para la toma de decisiones empresariales (Gestión 2000); coordinador dels llibres Introducción a la contabilidad de la gestión: cálculo de costes i Contabilidad de gestión avanzada (MacGraw Hill); i coautor, amb Arturo Giner, del llibre Cálculo i Gestión Estratégica de Costes Portuarios; entre altres publicacions.

Ha sigut director de diversos congressos nacionals i internacionals i ha dirigit més de trenta-cinc projectes de col·laboració amb empreses industrials, de serveis i comercials per a implantar sistemes de costos, entre aquestes, la Universitat de València; a més de ponent i professor convidat en diferents conferències i trobades científiques.

Vicente Ripoll suma el guardó d’ACCID al Premi al Millor Projecte d’Investigació en l’àmbit logístic portuari concedit en la tercera edició dels Premis Fundació Valenciaport.

ACCID reconeix amb aquest darrer premi l’activitat en publicacions, investigacions, innovació pedagògica i excel·lència en l’ensenyament del professor doctor Vicente Ripoll, qui ha rebut el guardó aquest dilluns en un acte de lliurament que s'ha celebrat a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona.

Data d'actualització: 27 de de novembre de 2012 09:18.

Llista de notícies