Un projecte sobre tumors infantils, el primer de la Universitat a la plataforma de micromecenatge Precipita

Rosa Noquera, amb el seu equip.

Un projecte per aconseguir la millora del diagnòstic de tumors infantils, liderat per la catedràtica de la Facultat de Medicina i Odontologia Rosa Noguera, és el primer que ha presentat la Universitat de València a la plataforma de micromecenatge Precipita, promoguda per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

La iniciativa per crear un biobanc d’imatges en tres dimensions (3D) de tumors infantils, amb el qual es podrà millorar la recerca de noves dianes terapèutiques, pretén aconseguir un màxim de 25.000 euros a través d’aportacions individuals. El termini per col·laborar en aquesta iniciativa acabarà a mitjan mes de gener vinent.
 
L’objectiu principal d’aquesta acció per fomentar el finançament de la recerca biomèdica en l’àmbit de l’oncopediatria és “disposar d’un material d’alt valor en imatges microscòpiques en 3D i accessible a través d’una web”, explica Noguera. D’aquesta manera, “podem estudiar i relacionar formes, dimensions, localitzacions i connexions entre cèl·lules tumorals i cèl·lules incorporades a la massa tumoral, gràcies al desenvolupament de les tecnologies digitals”, afegeix la professora, qui recorda que el seu grup pertany a la Red Temática de Investigación Cooperativa en Cáncer española (RTICC) i a l’European Network for Cancer Research in Children and Adolescents (ENCCA).
 
Rosa Noguera és metgessa i catedràtica d’Histologia del Departament de Patologia de la Universitat de València. Ha dedicat els quasi 30 anys de la seua activitat assistencial a caracteritzar la genètica de més de 2.000 tumors infantils diagnosticats a Espanya. Juntament amb la docència, coordina el laboratori de Patologia Molecular a la Facultat de Medicina i Odontologia, i també el Centre de Referència Nacional d’Estudis Biològics del Neuroblastoma.
 
Enllaç al projecte Precipita:
http://www.precipita.es/proyecto/mejora-del-diagnostico-de-tumores-infantiles-por-bioimagen.html
 

Data d'actualització: 10 de de novembre de 2015 07:00.

Llista de notícies