Sanchis Sinisterra i Ferreira parlen sobre cinema i teatre europeu a La Nau

El dramaturg valencià José Sanchis Sinisterra, que és conegut per Ay, Carmela, i és un dels autors més premiats i representats del teatre espanyol contemporani, parlarà de les possibles Ficcions per a una Europa real amb Patricia Ferreira, directora i guionista de cinema i televisió amb una prolífica carrera, que ha estat coronada amb un Goya per Sé quién eres, hui dimarts, 3 de maig, al Centre Cultural la Nau. La xarrada tindrà lloc a les 19 hores al Paranimf.

És oberta al públic i s’emmarca en el cicle de diàlegs On va Europa, que organitza la Fundació Cañada Blanch amb la col·laboració de la Universitat de València, el Centre Cultural la Nau i Le Monde diplomatique en español. La presentació anirà a càrrec del president de la Fundació Cañada Blanch, Juan López-Trigo. El diàleg serà moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Unviersitat de València, Antonio Ariño. 

Patricia Ferreira i José Sanchis Sinisterra debatran àmpliament sobre el paper del cinema i el teatre a Europa. 

Patricia Ferreira és directora i guionista de cinema i televisió. Va desenvolupar la seua carrera amb sèries i programes tan coneguts com Un país en la mochila, Todo el mundo es música, Paraísos cercanos o Equinoccio. La seua primera pel·lícula, Sé quién eres,  va rebre un Goya, però també té candidatures per pel·lícules tan reconegudes com El alquimista impaciente, El mundo a cada rato o Los niños salvajes. Actualment prepara el rodatge del seu nou llargmetratge Thi Mai i escriu el guió d'una nova pel·lícula, El fantasma del cine Goya. 

Llicenciada en ciències de la imatge i periodisme per la Universitat Complutense de Madrid,  membre-fundador i vocal de la junta directiva de CIM, associació de dones cineastes, ha format part de la junta directiva de l'Acadèmia de Cinema. És professora de direcció de l'Escola de Cinema de la Comunitat de Madrid (ECAM) i ha impartit classes en molts altres centres, com l'ESCAC de Barcelona o l'Escola de Cinema de Montevideo, entre altres, així com en diversos màsters professionals  de les universitats Ramon Llull, Carles III o de La Corunya, entre altres institucions. 

José Sanchis Sinisterra, llicenciat en filosofia, ha estat professor i catedràtic de llengua i literatura espanyola en diversos instituts i universitats, entre altres, l'Autònoma de Barcelona, on va fundar El teatro fronterizo o l'associació cultural Escena alternativa. A més ha estat director artístic del Festival Iberoamericà de Teatre de Cadis, del Teatre Metastasio i del Stabile della Toscana. És membre de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i fundador del Nuevo teatro fronterizo, que ha posat en marxa recentment. 

Ha impartit cursos, seminaris i tallers de dramatúrgia textual, d’actors, de textos narratius i escriptura dramàtica en una quinzena de ciutats espanyoles, a França, Itàlia, Portugal, Tunísia i el Marroc, així com en gairebé tots els països d'Amèrica llatina. Ha publicat assajos i articles de teoria teatral i pedagogia en diverses revistes. 

Premi de teatre Carlos Arniches (1968), premi de poesia Camp de l’Arpa (1975), premi nacional de teatre (1990), premi Lorca (1991), premi d'honor de l'Institut del Teatre de Barcelona (1996), premi Max al millor autor (1998 i 1999), premi nacional de literatura dramàtica (2003), premi Life Achievement del XXIII International Hispanic Theatre Festival de Miami (2008), medalla del CELCIT (2010), premi Adolfo Marsillach a una labor teatral significativa, Associació de Directors d'Escena (2014).
 

Data d'actualització: 3 de de maig de 2016 08:00.

Llista de notícies