Image de la noticia

Oberta la convocatòria 2019 d'Accions Marie Sklodowska-Curie ITN d'Horitzó 2020. El termini acaba el 15 de gener de 2019.

Hui, 13 de setembre de 2018, ha obert el termini la convocatòria europea anual per a formar xarxes de formació investigadora, conegudes com a ITN. Les ITN pertanyen a les accions Marie Sklodowska-Curie del pilar de Ciència Excel·lent d’Horitzó 2020, el programa marc europeu de recerca i innovació (2014-2020). Porta per codi H2020-MSCA-ITN-2019 i compta amb un pressupost de 400 milions d’euros per a la modalitat estàndard ETN, i 35 milions per a les modalitats d’EJD (doctorat conjunt) i EID (doctorat industrial), respectivament.

Les ITN es formen entre diverses entitats europees (tant universitats i centres de recerca, com empreses col·laboradores) al voltant d’una àrea de recerca concreta, amb la finalitat d’acollir investigadors predoctorals en formació i supervisar el seu treball, que inclou l’establiment d’un Pla de Desenvolupament Professional de l’investigador o investigadora. La Comissió Europea contribueix a la xarxa aportant el finançament necessari durant un període de 48 mesos per a la contractació de l’investigador o investigadora (durant un màxim de 36 mesos), d’una banda, i per a les despeses associades a la seua recerca, la seua formació i el treball en xarxa, de l’altra. Hi ha també una quantitat per a gestió i costos indirectes.

Exemples d’ITN on participa la Universitat de València en són la xarxa de doctorat conjunt TCCM en química teòrica i modelatge computacional, composta de 12 universitats europees i 14 organismes col·laboradors; la xarxa de doctorat conjunt EDEN de ciències de la visió, i les xarxes de formació següents: ELUSIVES sobre neutrinos i matèria obscura, SAWTRAIN sobre ones acústiques de superfície, INFORM d’optoelectrònica, ETN-FPI sobre imatges de paral·laxi, TRACT de mecanismes i teràpies del càncer, CINCHRON de cronobiologia d’insectes, i, més recentment, RHUMBO sobre predicció de la presa de decisions en l’àmbit empresarial.

Els grups de recerca i personal investigador de la Universitat de València que vulguen plantejar a la Comissió Europea una proposta de xarxa ITN per a aquesta convocatòria 2019, han de contactar amb aquesta Secció d’R+D+I Internacional (operuv@uv.es, tel. 96-3983621) del Servei d’Investigació i Innovació, per tal d’obtenir els documents de suport necessaris i el nostre assessorament sobre la part tècnica de la proposta, a més de la revisió del pressupost. El termini de presentació davant la Comissió Europea acaba el 15 de gener de 2019.

Tota la documentació i eina de presentació en línia es troba al Portal del Participant en aquest enllaç.