La relació entre espai i creació, a debat en la Universitat de València

Logo de l'IIDL.

La Universitat de València acollirà, divendres que ve, dia 29 de novembre, el seminari internacional ‘Espais per a la creativitat social i la innovació oculta’, una jornada que se celebra en el marc del projecte europeu 3C4INCUBATORS, el qual capitalitza resultats de diversos projectes anteriors amb un denominador comú: analitzar la rellevància de les activitats culturals i creatives per al desenvolupament regional.

El propòsit del seminari és aproximar-se a les diverses formes de relació entre espai i creació, especialment aquelles que deslliguen processos latents d’innovació oculta i que poden tindre capacitat efectiva de transformació social i econòmica, de tanta rellevància en el context de crisi actual. 

Aquesta jornada es proposa traçar un complet recorregut entorn de la diversitat d’experiències d’enginyeria social sobre espais per a la creació: incubadores de projectes culturals, residències d’artistes, espais de co-working, fàbriques de creació, clústers i districtes culturals, ciutats creatives, escenes artístiques, usos creatius dels espais públics, plataformes virtuals de foment de la creativitat, tallers i espais d’experimentació, centres culturals, espais insòlits... 
 
Es persegueix així un doble objectiu. D’una banda, tractar de reflexionar col·laborativament sobre un marc teòric que permeta assumir les diverses tipologies d’espais de creació i identificar les seues funcions i els impactes que generen sobre els sistemes culturals. En segon lloc, arreplegar un ampli ventall d’experiències que il·lustre, a partir de la praxi creativa, els diversos usos possibles dels espais (físics o virtuals) per al foment de la creativitat social i la innovació oculta.
 
Alguns d’aquests arguments els il·lustraran les més de quinze organitzacions culturals i experts que participaran en les tres ponències i dues taules redones que integren el programa, facilitant una anàlisi comparada entre diverses experiències europees: Àmsterdam, Ròterdam i Madrid (Sergio Martín Blas, Universitat Politècnica de Madrid), Bilbao (Andoni Garaizar i Aintzane Lekunberri, de Kultiba); Bordeus (Jean Pierre Brossard, consultor) i, per descomptat, València.
 
La jornada serà inaugurada pel director general de Culturarts, Manuel Tomás.
 
Aquesta reunió es dirigeix tant a emprenedors culturals i creatius, creadors i gestors culturals, com a tècnics municipals, investigadors, estudiants i responsables polítics interessats en el paper de la creativitat com a factor d’innovació i desenvolupament local.
 
Més informació, programa i inscripció, en http://www.uv.es/iiic4incub/
 
Facebook: https://www.facebook.com/events/599364293459744/?ref_dashboard_filter=calendar
 

Data d'actualització: 27 de de novembre de 2013 13:06.

Llista de notícies