El Paranimf de la Universitat acull hui l’homenatge a Gonzalo Montiel

Programa de la I Jornada de Contribució Sociocultural de les Universitats Públiques Valencianes.

El Centre Cultural La Nau acull hui dijous, 10 de març, l’acte d’homenatge civil a Gonzalo Montiel, director de Gestió Cultural de la Universitat de València, que va morir el passat 26 de desembre. Amb el nom ‘Homenatge a Gonzalo Montiel (1968-2015). Memòria i utopia’, l’acte tindrà lloc al Paranimf, a les 19 hores, i està prevista, entre altres intervencions, la del rector Esteban Morcillo. L'acte es retransmetrà en directe per Internet en http://mediauni.uv.es.

També hi intervindran el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, i Daniel González Serisola, que va ocupar el càrrec de delegat d’Estudiants de la Universitat quan Montiel va treballar al CADE (Centre d’Assessorament i Dinamització dels Estudiants) de la Universitat, entre altres persones. També estan previstes paraules de companys, familiars i amics per mostrar l’àmplia trajectòria d’una persona molt vinculada a la universitat (com a tècnic i gestor a la Universitat de València i com a docent a la Universitat Jaume I) i en l’àmbit més social (joventut, patrimoni i igualtat de gènere). 

Gonzalo Montiel, director de Gestió Cultural de la Universitat de València a La Nau, va morir sobtadament a València mentre practicava esport. Montiel havia coordinat el CADE fins 2011, havia estat professor associat a la Universitat Jaume I de Castelló i era membre del Grup de Recerca Multidisciplinària en Violència de Gènere de la Universitat de València.

Com a membre electe del Claustre, Gonzalo Montiel va formar part del Consell de Govern de la Universitat de València en dos períodes, entre el 2002 i el 2006, i entre el 2010 i el 2013.  Era llicenciat en Filologia Hispànica i Comunicació Audiovisual, màster en Periodisme i Comunicació, i doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Va ser professor associat al Departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló, on impartia les assignatures de Teoria de la Comunicació i Estratificació Social.

Com a docent i investigador col·laborava en diversos projectes de R+D i va publicar diversos llibres, articles i capítols de llibre en publicacions científiques centrades en la teoria de la comunicació, la joventut, el gènere, el patrimoni industrial i la fotografia. Era membre fundador d’AMIMO (Associació Memòria Industrial i Moviment Obrer), del col·lectiu La Companyia i de la Comissió Ciutadana per la Defensa de la Gerència del Port de Sagunt.

Gonzalo Montiel va nàixer al Port de Sagunt, estava casat amb Elena Martínez, catedràtica de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de València, i era pare de dues nenes: Martina i Olivia.

I Jornada de Contribució Sociocultural de les Universitats Públiques Valencianes 
Un dels projectes en què treballava Gonzalo Montiel, com a tècnic de Gestió Cultural al moment de la seua defunció, era la primera edició de la Jornada de Contribució Sociocultural de les Universitats Valencianes. 

Aquesta primera cita reuneix hui, dia 10 de març, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, els vicerectors de Cultura de les universitats del sistema públic valencià i el personal que treballa en les diferents unitats de cultura de les universitats. L’acte d’inauguració, previst per a les 10:30 hores, estarà a càrrec del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga. 

A continuació, hi ha prevista la intervenció dels vicerectors de les universitats implicades, que expressaran les línies fonamentals del seu treball. La jornada acabarà amb grups de treball del personal de les diferents àrees culturals (exposicions, música, arts escèniques, teatre…).  
 

Data d'actualització: 10 de de març de 2016 07:30.

Llista de notícies