Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Pensament Filosòfic Contemporani Logo del portal

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
ARTIGA GALINDO, MARC

ARTIGA GALINDO, MARC

PDI-Titular d'Universitat

Despatx 710 Departament de Filosofia Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Av. Blasco Ibàñez, 30 46010 València

marc.artiga@uv.es

Biografia
 

Sóc professor titular del Departament de Filosofia de la Universitat de València. Estic especialitzat en filosofía de la ment, filosofia de la biologia i les ciències cognitives, però també estic molt interessat en algunes qüestions de filosofia de la ciència, la filosofia del llenguatge i la filosofia política.

https://marcarga.blogs.uv.es/
https://philpeople.org/profiles/marc-artiga

BALLESTEROS TRAPERO, VIRGINIA

BALLESTEROS TRAPERO, VIRGINIA

PDI-Ajudant Doctor/A
Biografia
 

Estic interessada en la filosofia de la medicina, la psiquiatria i els estats alterats de consciència; també en diferents qüestions d'ontologia i epistemologia social. Soc membre dels projectes d'investigació "Les Arrels Socials de la Salut Mental: Agència i Normativitat", "L'epistemologia de la responsabilitat en situacions d'anquilosament de l'agència" i "Metafísica de la Biologia: Processos i Disposicions".

En 2023, he realitzat una estada com a investigadora Margarita Salas en la Unitat d'Excel·lència FiloLab-UGR (Universitat de Granada). Allí he treballat sobre filosofia de la psiquiatria, particularment, sobre l'anomenada self-illness ambiguity, sobre l'objectivitat i la injustícia epistèmica en psiquiatria, i sobre alguns aspectes epistèmics de la teràpia psicodèlica.

Anteriorment, he treballat com a investigadora en el Departament de Lògica i Filosofia Teòrica de la Universitat Complutense de Madrid (2021-2022), on vaig investigar sobre filosofia del naixement; en particular, sobre l'experiència de donar a llum i sobre alguns aspectes metafísics i epistèmics de l'atenció mèdica al part.

He treballat també com a investigadora predoctoral en el Departament de Filosofia de la Universitat de València, on em vaig doctorar amb la tesi Concepcions de la malaltia mental: a la recerca de la realitat.

CORBI FERNANDEZ DE IBARRA, JOSEP E

CORBI FERNANDEZ DE IBARRA, JOSEP E

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 64860

josep.corbi@uv.es

Biografia
 

Josep E. Corbí és professor del Departament de Filosofia de la Universitat de València. Ha realitzat estades com a provesor invitat a la Universitat d’Oxford (1989-90), la Universitat de Brown (1995-96), la Universitat de Buenos Aires (2006), la Universitat de Sheffield (2008-09) i la Universitat de Fribourg (2009).

Josep ha publicat Minds, Causes, and Mechanisms. A Case against Physicalism (Blackwell Publishers, 2000; en col·laboració amb L. Prades (University of Girona)), Un lugar para la moral (Madrid, Antonio Machado Editores, 2003), and Morality, Self-Knowledge, and Human Suffering. An Essay on the Loss of Confidence in the World (New York, NY: Routledge, 2012). Les seues publicacions inclouen nombrosos articles d’epistemologia, filosofia de la ment, meta-ètica i filosofia de la literatura en Acta Analytica Crítica, European Journal of Philosophy, European Journal of Analytic Philosophy, Noûs, Teorema,Theoria, Synthese, etc.; així com a textos menys tècnics sobre la culpa i l’experiència del dany a Azafea, L’Espill y Pasajes. Pot trobar-se aquí una llista completa de les publicacions, així como altres dades curriculars. La major part de les publicacions es poden descarregar a roderic, repositori institucional de la Universitat de València.

Des de 1990, Josep ha estat investigador principal o membre de l’equip d’investigació de nombrosos projectes d’investigació. Actualment, és investigador principal, junta mb Carlos J. Moya, del Projecte d’Investigació Self-Knowledge, Moral Responsibility, and Authenticity (FFI2016-75323-P), finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. Ha sido miembro del Comité Ejecutvo de European Society for Analytic Philosophy (ESAP, 1999-2005) y de Sociedad Española de Filosofía Analítica (SEFA, 2011-2016)). En la actualitat coordina, junt amb Mari Mikkola (Universidad de Oxford) y Jesús Vega (Universidad Autónoma de Madrid), Nomos Network for Applied Philosophy. Josep és coordinador de la Càtedra de Filosofia i Ciutadania Josep L. Blasco i forma part del comité científic de les següents revistes Acta Analytica,  Crítica, Dialectica, and Teorema.

Breu curriculum

Publicacions: descarrega

CUBO UGARTE, OSCAR

CUBO UGARTE, OSCAR

PDI-Titular d'UniversitatSecretari/a de Facultat/Secretari/a Ets

Avinguda Blasco Ibañez, 30 46010 València (ESPANYA)

83756

oscar.cubo@uv.es

Biografia
 

Óscar Cubo Ugarte és Doctor Europeu en Filosofia amb un treball titulat: Juicio y reflexión en la filosofia crítica de Kant (UNED 2009). Ha segut becari d’investigació postdoctoral en la Fundació Alexander von Humboldt (2011-2013) i ha realitzat estàncies d’investigació en el “Centre d’Investigació Kantiana” (Kant-Forschungsstelle) de la Universitat de Trèveris i en el “Centre d’Investigació de Filosofia Política” (Forschungsstelle Politische Philosophie) en la Universitat de Tübingen.

He realitzat treballs d’investigació, edició y transcripció sobre el filòsof Julius Ebbinghaus en el “Archiv Ebbinghaus” (Ebbinhaus-Archiv) del Departament de Filosofia de la Universitat de Trèveris (2013-2014), on també va dur a terme activitats docents (2013-2014). A finals de 2014 va començar a treballar com a assistent científic (Wissenschaftlicher Mitarbeiter) en la Facultat de Filosofia de la Fernuniversität de Hagen (2014-2017), on ha coordinat també les activitats de la Red Germano-Latinoamericana de Investigació i Doctorat en Filosofia (FILORED), dirigida pel Professor Thomas Sören Hoffmann. En l’actualitat treballa com a professor en el Departament de Filosofia de la Universitat de València.

 

FERRER MAS, ANACLETO

FERRER MAS, ANACLETO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
MARAGUAT IDARRAGA, EDGAR

MARAGUAT IDARRAGA, EDGAR

PDI-Titular d'Universitat

Despacho 503 Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Avenida Blasco Ibáñez 30 46010 Valencia

(9638) 64854

edgar.maraguat@uv.es

Biografia
 

Estudié filosofía en la Universitat de València, donde me doctoré en 2002 por una investigación sobre la Filosofía del Derecho de G. W. F. Hegel. Durante el tiempo de doctorado fui becario del Ministerio de Educación y Ciencia en el Departamento de Filosofía del Derecho, Moral y Política y realicé diversas estancias de investigación en Münster y Bochum. Concluida la tesis doctoral pasé dos años como Investigador invitado en la Schelling-Kommission de la Academia Bávara de las Ciencias (2003-2005). Antes y después de ese periodo impartí cursos de introducción a la filosofía y de Historia de la Filosofía en diversos centros de enseñanza secundaria. En 2005 fui Profesor invitado en la Universidade de Santiago de Compostela.

Entre 2006-2009 fui Profesor Asociado del Departamento de Filosofía de la Universitat de València. En 2009 pasé a ser Profesor Ayudante Doctor del Departamento de Metafísica y Teoría del Conocimiento. Desde 2012 trabajo en él como Profesor Contratado Doctor. Actualmente dirijo, junto a mi colega el Prof. Manuel Jiménez Redondo, un proyecto de investigación sobre la filosofía de la acción de Hegel.

Mi investigación está dedicada fundamentalmente al Idealismo alemán y su recepción contemporánea. Otros de mis intereses filosóficos son la historia de la filosofía del conocimiento, la filosofía de la Biología y la filosofía de la acción.

Entre los autores contemporáneos que me han ocupado especialmente se cuentan Daniel Dennett, Robert Pippin, Robert Brandom, Wilfrid Sellars, Slavoj Žižek, John McDowell, Alasdair MacIntyre, Pirmin Stekeler-Weithofer, Vittorio Hösle, Dieter Henrich y Richard Rorty. Me intereso en particular por los debates en torno a la filosofía trascendental, el naturalismo sobre la mente y el conocimiento y el concepto de autodeterminación.

Más información: www.uv.es/maraguat

ONCINA COVES, FAUSTINO

ONCINA COVES, FAUSTINO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Biografia
 
[ Traducció automàtica ]

Faustino Oncina Coves, investigador en comissió de serveis des de 2007 a 2009 en l'Institut de Filosofia del CSIC de Madrid, és en l'actualitat Catedràtic de Filosofia de la Universitat de València. Ha realitzat diverses estades a Alemanya, tant en universitats (Magúncia, LA TEUA de Berlín) com en centres d'investigació (Institut Max-Planck d'Història del Dret Europeu de Frankfurt del Mene, Centre *Leibniz d'Investigació Literària i Cultural de Berlín), i dirigeix el projecte d'investigació “Historia conceptual i crítica de la modernitat” FFI2017-82195-P) de la *AEIFEDER, UE i el Grup d'Investigació homònim de la Universitat de València GIUV2013-037), que segueixen el deixant de diversos projectes anteriors, baix els auspicis dels quals ha editat o col·laborat en nombroses publicacions, entre les quals cal destacar: Filosofia per a la Universitat, Filosofia contra la Universitat (De *Kant a *Nietzsche) Dykinson, 2008), Història conceptual, Il·lustració i modernitat Anthropos, 2009), Paraules, Conceptes, Idees. Estudis sobre història conceptual Herder, 2010), Estètica de la memòria PUV, 2011), Tradició i innovació en la història intel·lectual. Mètodes historiogràfics (Biblioteca Nova, 2013), Girs narratius i històries del saber (Plaza i Valdés, 2013), Rodopi, 2014), Conceptes nòmades: Acte-determinació PUV, 2014), Hans *Blumenberg: Història *in/conceptual, antropologia i modernitat Pre-Textos, 2015), La història sedimentada en els conceptes. Estudis sobre història conceptual i crítica de la ideologia Comares, 2016), Mudances espai-temporals: imatge i memòria (General d'Edicions d'Arquitectura, 2017), Constel·lacions Pre-Textos, 2017), Crítica de la modernitat. Modernitat de la crítica Pre-Textos, 2019), Utopies i *ucronías (Bellaterra, 2020), Metafòriques espai-temporals per a la història Pre-Textos, 2021) i ¿Té avenir el futur? (Plaza i Valdés, 2022). En aquests moments el seu interés gira entorn de les relacions entre història conceptual i modernitat, d'una banda, i entre Il·lustració, Idealisme alemany i hermenèutica, per un altre.

PEREZ RODRIGUEZ, BERTA MARIA

PEREZ RODRIGUEZ, BERTA MARIA

PDI-Titular d'Universitat

(9639) 83747

berta.m.perez@uv.es

ROSELL TRAVER, SERGI

ROSELL TRAVER, SERGI

PDI-Prof. Permanent Laboral PplSecretari/a de Departament

Despatx F03, planta baixa Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Av. Blasco Ibáñez, 30 46010 València (9639) 83749

sergi.rosell@uv.es

Biografia
 

SERGI ROSELL

Sóc professor contractat doctor al Departament de Filosofia de la Universitat de València. Anteriorment vaig ser investigador postdoctoral a la Universitat de Sheffield i la Universitat d'Oxford, i predoctoral a València, amb estades d'investigació a la Universitat de Birmingham i a la Universitat de Califòrnia, San Diego. La meua tesi va tractar sobre el fenomen de la sort moral i el problema que planteja per les concepcions dominants de la responsabilitat moral. He treballat temes de filosofia de l'acció i psicologia moral (lliure albir i responsabilitat moral, agència moral i epistèmica, emocions i caràcter, actituds reactives i càstig). Actualment estic interessat també en temes de filosofia antiga, en la mentida i l'engany, i en la connexió entre valor i sentit. 

Sóc director de Quaderns de filosofia i membre del Valencia Philosophy Lab i també de Phronesis Group i de Nomos Network for Applied Philosophy.

Llibre de publicació recent: Mentiras y engaños. Una investigación filosófica (Madrid, Cátedra, 2021), amb Tobies Grimaltos.

SANCHEZ DURA, NICOLAS

SANCHEZ DURA, NICOLAS

PDI-Emerit/a Universitat

Facultad de Filosofía, Área de Metafísica 5ª Planta Avda Blasco Ibañez nº 30 46010 Valencia

(9638) 64858

nicolas.sanchez@uv.es

Biografia
 

 

-Estudié Filosofía en la Facultad de Filosofía y CCEE de la Universidad de Valencia donde me licencié en el año 1979. El mimo año fui contratado como Profesor Ayudante por el Dpto. de Metafísica y Teoría del Conocimiento del que posteriormente fui Secretario (2007-11) y Director (2011-16). Me doctoré en esta universidad con una tesis de título “Razón y experiencia, un estudio de la filosofía de John Locke” (Premio Extraordinario 1986). Previamente (1983-84) fui Recognised Student en la Faculty of Literae Humanitores, Wadham College, de la Universidad de Oxford (U.K), gracias a una beca Fleming. He sido Profesor Titular de Universidad desde 1988 hasta hoy, previamente fui Profesor Colaborador (1987) y Profesor Titular interino (1987-1988) y fui acreditado como Catedrático de Universidad en 2016. He impartido cursos y seminarios en otras universidades como la Complutense, Santiago de Compostela, Venecia, Turín, Panteion de Atenas, Alberto Hurtado de Santiago de Chile, CIESAS de Veracruz, Lima…

-Mis líneas de investigación han ido variando, desde la filosofía moderna y contemporánea hasta la epistemología de las ciencias sociales y la antropología filosófica. En los últimos años me han interesado principalmente temas como la constitución de la autoridad etnográfica (especialmente en torno al africanismo francés del periodo de entreguerras y la crítica postcolonial posterior), las reflexiones con motivo de la Gran Guerra acerca de la tecnificación del mundo (y sus concomitantes antropológicas) y la filosofía de la religión y la ética de L. Wittgenstein. Puede leerse sobre estos asuntos algunas de mis publicaciones en:

http://roderic.uv.es/pers/F9126.html

https://www.researchgate.net/profile/Nicolas_Sanchez_Dura

-Como actividad universitaria  fui Director de la Sala de Exposiciones de la Universidad de Valencia en el periodo 1987-1990, primer Director del Colegio Mayor Rector Peset (UV-EG) (1996-2002), miembro de la comisión organizadora de V Segles de la Universitat de Valéncia, asesor de la Cátedra de Pensamiento Contemporáneo Cañada Blanch, miembro del Consejo de Redacción de la revista Pasajes de Pensamiento Contemporáneo desde su fundación, director de la colección FILOSOFÍAS de Pretextos-Dpto de Metafísica (1993-2011) y miembro de las juntas directivas de las sociedades filosóficas SHAF y SAF. Por otra parte, he sido comisario de exposiciones de arte contemporáneo para diversas instituciones y museos: Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) de Valencia, Museo Valenciano de la Ilustración (MuVIM), Sala de exposiciones de la LA NAU, Banco Nacional de Atenas, Bienal de Tesalónica, Museo de Bellas Artes de Santander, Círculo de Bellas Artes de Madrid, Circuito del Arte Cruz Campo, etc.

TEJEDOR PALAU, MARIA ASUNCION

TEJEDOR PALAU, MARIA ASUNCION

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
VALOR ABAD, JORDI

VALOR ABAD, JORDI

PDI-Prof. Permanent Laboral PplDirector/a Titulacio Master Oficial

Departament de Filosofia Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Despatx 708 (7a planta) Av: Blasco Ibáñez, 30 46010 València

(9639) 83697

jordi.valor@uv.es

Biografia
 

Llicenciat i doctor en filosofia per la Universitat de València, on actualment treballa com a contractat doctor al Departament  de Filosofia. Ha realitzat estades de recerca a les universitats de Sheffield, St Andrews, Londres (King's College) i Barcelona. És membre del grup de recerca phrónesis i col·laborador del grup de recerca Logos.

Línies d'investigació

La seva tasca com a investigador es desenvolupa sobretot en les següents àrees: filosofia del llenguatge i de la lògica, lògica filosòfica i teoria del coneixement. La seva tesi doctoral i bona part dels seus treballs acadèmics s'han centrat en l'estudi de l'estructura i la rellevància filosòfica de les paradoxes d'autoreferència. Altres temes d'interés: teories del significat i de la veritat, concepcions relativistes de la veritat, normativitat, coneixement a priori i analiticitat. 

Algunes publicacions

VAZQUEZ GARCIA, MANUEL ENRIQUE

VAZQUEZ GARCIA, MANUEL ENRIQUE

PDI-Catedratic/a d'Universitat