Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Cursos sobre Edició dels webs institucionals i Posicionament SEO

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Alicia Gimenez Sanfeliu
  • 31 de gener de 2023
Curs d'Edició de Webs de Grups d'Investigació.

La Unitat Web i Màrqueting està impartint des del 23 de gener tres cursos destinats al personal de la Universitat de València, tant PDI com PAS.

Dos d’aquestes formacions són sobre edició de pàgines webs corporatives i la tercera, sobre posicionament SEO. Al llarg dels mesos de febrer i març està programada una segona edició. Aquesta iniciativa de formació forma part de l’oferta del Servei de Formació Permanent per aquest primer quadrimestre.

El primer d’ells, el Curs d’Edició de webs corporatius, pretén donar resposta a tots els dubtes i interrogants que puguen sorgir quan un editor o una editora es planteja generar o editar textos i notícies, actualitzar spots i altres imatges, actualitzar llistes de personal, etc.

Amb aquest curs, els editors i editores dels webs coneixeran el funcionament del Gestor de continguts de la Universitat de València (WebCenter Sites Oracle), que és l'aplicació informàtica que es fa servir per a crear, editar, gestionar i publicar continguts en diversos formats en l’entorn web UV. L'alumnat també obtindrà la capacitat de treballar amb l'eina de forma autònoma i eficient d'acord amb les competències apreses.

La programació, molt completa, comprén tots aquests aspectes:

  1. Introducció al gestor de continguts UV.
  2. Pàgina i títols de pàgina.
  3. Espai de disc.
  4. Textos lliures.
  5. Novetats
  6. Slides principal i interiors.
  7. Destacats imatge text.
  8. Altres funcionalitats.

El segon curs de formació està dirigit a editors i editores de webs corporatius de Grups d'Investigació de la Universitat de València.

Amb aquesta formació, a més a més de conèixer el funcionament del Gestor de continguts, l'objectiu és procurar les capacitats bàsiques que permeten gestionar el manteniment bàsic d'un web d'un Grup d'Investigació UV (reconegut pel VR d'investigació) i treballar amb l'eina de forma autònoma i eficient d'acord amb les competències apreses.

Aquesta edició bàsica abastarà l'edició de les pàgines pròpies del web del Grup: presentació, línies d'investigació, membres del grup, resultats... També es coneixerà el sistema de publicació de notícies. I finalment, es dedicarà especial atenció a la comunicació dels projectes d'investigació del grup.

Els continguts dels cursos s'estructuren en diferents temes que s'expliquen al llarg de la formació presencial. També caldrà que els participants presenten cadascuna de les tasques propostes, les quals són avaluables. Tanmateix, compta amb recursos de suport per a resoldre possibles dubtes i ampliar coneixements sobre l’edició: continguts en format vídeo i PDF, exercicis de consolidació, entrades de blog per ampliar informació i un glossari.

A més a més, s'ensenyaran també nocions bàsiques sobre bones pràctiques i recomanacions d'estil, posicionament, inclusió i accessibilitat per a la generació de continguts més adients en el nostre context institucional.

Per últim, el curs de Posicionament Natural en cercadors té com a objectiu procurar una aproximació inicial al SEO de manera que permeta als participants planificar i optimitzar la comunicació en la seua estructura UV per a millorar el seu posicionament i incrementar la seua autoritat en l'entorn en línia:

  • Comprendre les variables implicades en el posicionament natural en cercadors d'un lloc web corporatiu UV
  • Aplicar millores en el lloc web corporatiu UV que possibiliten una millora del posicionament
  • Desenvolupar estratègies en diferents canals de comunicació que possibiliten una millora del posicionament
  • Conéixer eines d'auditoria i benchmarking SEO

També cap la possibilitat de fer autoformació mitjançant cursos preparats amb aquesta finalitat a l’aula virtual UV. El plantejament és adquirir competències en aquesta àrea al ritme que l’alumne desitge. Aquesta tipologia no compta amb tutorització ni acreditació. Aquesta opció és molt recomanable per als usuaris i usuàries del gestor de continguts que necessiten refrescar coneixements.

Aquests cursos tornaran a oferir-se a l’Oferta Formativa del Servei de Formació Permanent per als mesos d'octubre a novembre.