UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA DESENVOLUPA PROGRAMES I EINES DE FORMACIÓ EN SOSTENIBILITAT, EMPRENIMENT I DIGITALITZACIÓ PER AL SECTOR AGRÍCOLA I FORESTAL.

  • 3 d’abril de 2024
Image de la noticia

El projecte Erasmus+ “SUSTAGRI 4.0: Digital Marketing to promote sustainability in the Agrifood sector” és una acció d'aliances del coneixement per al sector de l'educació de Formació Professional, enfocada a les branques agrícola, agroalimentària , forestal, paisatgística i ramadera.

En aquest projecte s'han abordat les necessitats de formació del sector primari en termes de sostenibilitat, digitalització i emprenedoria. D'aquesta manera es respon a les iniciatives de co-creació d' un programa formatiu gratuït per cobrir les necessitats d'innovació, principalment, als punts de producció i venda de la cadena de valor, amb l'objectiu d'incrementar la sostenibilitat al sector i reduir la bretxa digital. Aquest programa està destinat tant a professionals en actiu com a estudiants i formadors de grau mitjà i superior en formació professional. Té un impacte directe sobre la millora de competències professionalitzants , tant en termes d'intensificació ( upskilling ) com reciclatge ( reskilling ), en línia amb el paradigma de l'Aprenentatge per a tota la vida ( Life-long learning ), en què la Universitat destaca com a agent facilitador d'experiències d'aprenentatge.

SUSTAGRI està participat per la Universitat de València , a través del Grup d'Innovació Docent en Enginyeria Química i Medi Ambient IDIQMA , del Departament d'Enginyeria Química de l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València , i és coordinat pel professor José Badia .

Figura. Part de l'equip de la Universitat de València involucrada al projecte. D'esquerra a dreta: José Badia, Amparo Cháfer , Marta Izquierdo i Óscar Gil. Departament d'Enginyeria Química. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

La Universitat de València ha participat en les accions següents:

+ Coordinació de l’ estudi d’ anàlisi de necessitats de formació, disponible en obert.

+ Realització de Grups d'Estudi amb estudiants i docents de formació professional de grau mitjà i superior d'Agricultura i Gestió del Paisatge, Producció Agrícola, Gestió del Medi Natural i Gestió Forestal.

+ Organització del Seminari Internacional “Knowledge Exchange for Digital Marketing to Promote Sustainability in the Agri-Food Sector”.

+ Contribució al model docent i preparació de mòduls formatius en sostenibilitat del curs on-line de lliure accés.

+ Contribució al disseny de la plataforma de testeig i aprenentatge de comerç digital Grass .

+ Esdeveniments de disseminació, tals com a organització d'un Esdeveniment Multiplicador i participació en congressos especialitzats com a INTED .

 

Els resultats més rellevants a nivell de consorci són el curs on-line de formació amb especial focus en competències de digitalització, emprenedoria i sostenibilitat, i la plataforma de comerç on-line, per poder desenvolupar pràctiques de creació de comerços digitals per a la promoció del mercat de proximitat. Pots conèixer-los a la pàgina web del projecte .

Accions com aquest projecte reforcen l' esperit de la Universitat de València com a motor de la transició sostenible de la nostra societat i posa de manifest el paper de transferència del coneixement a altres sectors de l'educació. De la mateixa manera, se segueix nodrint l'ecosistema valencià d'oportunitats de formació, reflexió i col·laboració en l'àmbit de la sostenibilitat, en línia amb l'esperit de la distinció de la Ciutat de València com a European Green Capital 2024 , atorgat per la Comissió Europea.

SUSTAGRI està finançat per la Comissió Europea, amb la referència 2021-2-IE01-KA220-VET- 000049494 , en el marc del Programa d'Associacions Estratègiques per a la Innovació Docent al Sector de la Formació Professional.

El consorci està liderat per una entitat irlandesa líder en formació en emprenedoria -F6S-, un institut de desenvolupament agrari grec -iAgroCert- , dues entitats italianes de formació especialitzada en digitalització i comerç on-line - MVNGO i Quality Culture-, i la Universitat de València, com a especialista en sostenibilitat.

Per seguir de prop les novetats del projecte, es convida a seguir les notícies a través de les xarxes socials i butlletí de notícies: Newsletter , Twitter , LinkedIn , Facebook , Instagram .