University of Valencia logo Logo del portal

  • Universitat de València

Resultats històrics en la Olimpiada Nacional de Física dels valencians: dos ors, dos argents i un bronze

Cinc estudiants valencians dels sis clasificats en la fase local del districte universitari de València han aconseguit resultats extraordinàris i històricsen la fase nacional de l’Olimpíada de Física celebrada aquest cap de setmana a Girona:  Dos medalles d’or, atorgades a Rafah Hajjar i Vicent Roig, que clasifiquen per a la fase internacional, dos d’argent i una de bronze han sigut els resultats.

Els guardonats són: 

  • Medalla d'or: Rafah Hajjar Muñoz (IES Camp de Túria - Lliria)
  • Medalla d'or: Vicent Roig Requena (IES Hort de Feliu - Alginet)
  • Primera medalla d'argent: Félix Moreno Peñarrubia (IES L'Eliana L'Eliana)
  • Medalla d'argent: Francisco J. Marañón González (Col. Nª Sra. del Pilar - València)
  • Medalla de bronze: Alberto Fernández Hernández (IES Dr. Faustí Barberà - Alaquas)

Raffah Hajjar Muñoz i Vicent Roig, amb medalles d’or, es classifiquen per a la la XLVIII Olimpiada internacional que tindrà lloc en Yogyakarta, Indonesia, del 16-24 juliol 2017. Raffah Hajjar, també guardonat amb l’or en l’olimpiada de matemàtiques, anirà a aquesta competició, i serà Félix Moreno, primera medalla d’argent en l’Olimpiada de Física, qui anirà, donc, a la Olimpiada Iberoamericana de Física que enguany es celebra en Colombia el pròxim setembre 2017.

L'Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participen estudiants de nombrosos països i que organitza la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València -a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat- així com la Universitat Politècnica de València, s'encarreguen de la fase local de la competició, que va tindre lloc el passat 23 de febrer i consisteix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física. 

Els estudiants de batxillerat que participen en esta prova opten als premis locals que inclouen, entre altres, 1000 € si es matriculen en la Universitat de València el pròxim curs. 

Tots els participants van ser preseleccionats en una prova preliminar celebrada el darrer mes d’octubre a la qual van acudir al voltant de 80 estudiants, i van rebre un curs de física de més de 70 hores impartit per docents de les dos universitats, previ a la prova local de la competició. 

Els premiats en la fase local, a més d’aquells que han aconseguit medalles a Girona, son els estudiants Jiahui Zhuo Zhuo del IES Sorolla de València, que es va classificar per a la fase nacional també, i Sara Cebellán Debón, del IES Henri Matisse de València, que va obtindré una Menció d’Honor

 

Més Informació

 

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy