Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

José Manuel Rodríguez Uribes. Ex Ministre de Cultura i Esport

3 de de febrer de 2020

José Manuel Rodríguez Uribes (n. 1968) és un filòsof de el dret espanyol, ministre de Cultura i Esport de el Govern d'Espanya des 2020. Membre de la Comissió Executiva Federal d'el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE). Va exercir de delegat de Govern en la Comunitat de Madrid entre 2018 i 2019.

Nascut a València el 9 d'octubre de 1968,1 la seva família paterna i materna prové de Valverde de Júcar. Llicenciat en dret a la Universitat de València (UV), es va doctorar en la mateixa disciplina a la Universitat Carlos III de Madrid .

Al setembre de 2006 va ser nomenat director general de Suport a Víctimes de Terrorisme, 4 càrrec que va ocupar fins a desembre de 2011.

Integrant de la Comissió Executiva Federal d'el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) conformada per Pedro Sánchez al juny de 2017, encarregat de l'àrea de Laicidad.

En 2018 va ser triat pel president de Govern Pedro Sánchez per substituir Concepción Dancausa a el front de la Delegació de Govern en la Comunitat de Madrid. Sancionat seu nomenament per Felipe VI mitjançant un reial decret de 18 de juny, va prendre possessió del càrrec el 25 de junio.

A l'abril de 2019 es va disposar el seu cessament com a delegat de Govern perquè pogués concórrer com a candidat al número 3 de la llista de l'PSOE per a les eleccions a l'Assemblea de Madrid de 2019 encapçalada per Ángel Gabilondo.

Elegit diputat de la xi legislatura de parlament regional, va ser nomenat portaveu adjunt de el Grup Parlamentari Socialista.

Nomenat com a ministre de Cultura i Esport de l'Segon Govern de Pedro Sánchez, va prendre possessió de l'càrrec al costat de la resta de ministres el 13 de gener de 2020.