Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

Equip de l'IES Ramon Llull / Foto: Xarxa Vives
Equip de l'IES Ramon Llull / Foto: Xarxa Vives

El passat divendres 1 d’abril, l’equip de l’IES Ramon Llull, representant de la Universitat de València, s’ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) de la Xarxa Vives 2022, després de tres dies de creuaments entre els equips participants.

Amb el lema “Cal posar límits a la ciència?”, els participants han defensat les dues posicions, a favor o en contra, en els successius debats de la competició. Els membres de l’equip de l’IES Ramon Llull de València –Clara Chiner, Marcos Ezpeleta, Lucía Felipe, Patricia Fernández, Sílvia Ors i Enric Senabre (capità) – han guanyat la final de la Lliga enfrontant-se al de Jesuïtes Gràcia - Col·legi Kostka, representant de la Universitat de Barcelona, el qual ha quedat subcampió. El premi al millor orador de la competició ha estat per a l’estudiant Jaume Aleixandre Custodi Izaguirre, de l’institut Serra de Miramar, que participava per la Universitat Rovira i Virgili.

La fase final de la Lliga de Debat d’enguany, celebrada del 30 de març a l’1 d’abril, ha tingut com a seu la Universitat Autònoma de Barcelona i ha acollit els 15 equips finalistes de les fases locals, celebrades prèviament a les universitats de la Xarxa Vives. L’IES Ramon Llull guanyà la fase local de la Universitat de València el passat mes de febrer.

La LDSB de la Xarxa Vives és una competició entre equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres docents, que debaten sobre un tema d’actualitat. L’objectiu d’aquest campionat és fomentar les competències transversals de l’estudiantat, mitjançant l’oratòria i utilitzant el català com a llengua vehicular.

Aquesta lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives d’Universitats i de la Federació Escola Valenciana. La fase local de la de la Lliga a la Universitat de València està organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració del Centre Cultural La Nau i la Federació Escola Valenciana.