Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Hem analitzat el fenomen dels documentals low cost, però també el documental de gran format i d’autor sense oblidar-nos, per suposat, de la inicial producció documental per a les noves pantalles, que ens obliga a pensar en solucions narratives i financeres que donen resposta als nombrosos reptes plantejats. Amb tot, l’esperit de CONTD V s’ha mantingut fidel a les edicions anteriors: ser un espai d’anàlisi per als experts i investigadors en continguts, els creadors i innovadors de nous formats, els teledifusors i els professionals de la producció audiovisual. Les jornades, una vegada més, han tingut la pretensió d’erigir-se en una referència des de la qual llançar ponts de diàleg entre tots els agents implicats en el procés: indústria, universitat i administració.

Passats uns dies, podem assegurar que aquesta nova edició de les Jornades CONTD ha acomplert i reforçat amplament les expectatives que ens havíem posat des de l’organització. Estem, doncs, plenament satisfets del nivell de les conferències, meses redones i debats que es produiren durant la trobada, així com de les comunicacions presentades, les conclusions de les quals suposen un estímul molt important per a continuar en el futur. Precisament de la consolidació de les jornades i del seu sentit innovador va parlar en la inauguració la Vicerrectora de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín, juntament amb el Vicedegà d’Economia i d’Infraestructures de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Francesc A. Martínez Gallego, i la directora de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia (IVAC), Nuria Cidoncha.

Marín va apel·lar a la importància de la universitat pública en la formació de professionals i ciutadans, així com en la transferència de coneixements al sector productiu. En aquest context, va posar el Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals, organitzador de les Jornades CONTD, com exemple d’aquestes pràctiques i de la posada en valor del talent i la creativitat que aquest fomenta en un moment de crisi en què s’està assentant el model audiovisual i televisiu del futur.

Un any més, la presentació dels projectes fi de màster per part dels estudiants front una selecció de representants de la indústria audiovisual, com productors i cadenes de televisió, fou el punt culminant de les Jornades CONTD. Tots els projectes foren molt ben valorats i els representants de les cadenes de televisió i de la indústria audiovisual destacaren l’alt nivell de desenvolupament dels projectes presentats.