Logo de la Universitat de València Logo Servei de Biblioteques i Documentació Logo del portal

Imatge Peregrí Casanvoa Ciurana

(València 1849-1919)

Pelegrí Casanova Ciurana estudià medicina a València i va realitzar el doctorat a Madrid. Catedràtic d'Anatomia de la Universitat de València. 

El seu treball, així com les seues publicacions, van cobrir diversos camps de la medicina,  un dels més coneguts fou el de la Morfologia. 

Va ser alumne de Ernst Haeckel. Participà de manera destacada en l'homenatge que els estudiants de medicina de València van fer a Darwin en 1909, amb motiu de l'aniversari del seu naixement. 

Fidel seguidor de Darwin i rigorós evolucionista, tingué una gran influència i féu de València un centre peninsular de difusió del evolucionisme. 

Les seves postures radicals en aquests temes, van provocar en els ambients conservadors una creixent hostilitat cap a la seua persona i el van obligar pràcticament a refugiar-se en l'ensenyament i en la pràctica de l'Otorinolaringologia, dedicant-se preferentment a l' Otologia.

 

 

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies