BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal


Documents a la biblioteca
Els llibres, revistes, diccionaris, enciclopèdies, tesis, materials audiovisuals, etc, has de buscar-los en el catàleg de les biblioteques de la Universitat de València Trobes. Pots buscar-los per qualsevol paraula del registre, per autor, o per matèria (sempre en valencià). Per exemple:

Matèries simples
Climatologia

Medi ambient

Hidrologia

Ordenació del territori

Geografia agrícola

Geografia humana
Matèries compostes
Climatologia -- Comunitat Valenciana
Climatologia -- Comunitat Valenciana -- Pleistocé
Medi ambient -- Anàlisi d'impacte
Medi ambient -- Anàlisi d'impacte -- Unió Europea
Hidrologia -- Aspectes ambientals
Hidrologia -- Planificació -- Espanya
Ordenació del territori -- Aspectes ambientals
Ordenació del territori -- Espanya – Congressos
Geografia agrícola -- Comunitat Valenciana
Geografia agrícola – Espanya – Història
Geografia humana -- Comunitat Valenciana
Geografia humana – Europa – S.XVI

 Per a més informació, consulta el Manual d'ajuda.

tornar


Revistes
Les revistes electròniques subscrites per la biblioteca també es poden buscar per títol, matèria i submatèries. Punxa ací per a veure el llistat de revistes sobre Ciències de la Terra i del Medi Ambient. Per a buscar més revistes o dirèctament articles a text complet, pots utilitzar el cercador de Recolecta. També pots cercar en Dialnet, que ofereix sumaris de revistes i ens alguns casos text complet.
Revistes editades per la Universitat de València

tornar


Diccionaris

tornar

 


Bases de dades

 • Earth, Atmospheric & Aquatic Science: Base de dades interdisciplinària que conté recursos relacionats amb les ciències aquàtiques. Inclou les bases de dades MGA (Meteorological & Geoastrophysical Abstracts) i ASFA (Aquatic Sciences and Fisheries Abstracts)

 

Portals
Generals

 • Geografía e Historia- Recursos en internet: excel·lent recull de recursos realitzat per Jesús Angel Sanz Salido, professor de secundària en Valladolid.
 • GeoResource: portal destinat a professors i estudiants que recull recursos classificats per temes, creat per David Rayner.
 • About.com- Geography: recull de recursos fet pel geògraf Matt Rosenberg.
 • NationMaster: Base de dades a nivell internacional que recopila informació de geografia humana i econòmica procedent de fonts com la CIA World Factbook, Nacions Unides, Organització Mundial de la Salut, UNESCO, UNICEF i l'OCDE. Permet comparar gràficament cada país i fer consultes globals o per matèries.

Instituts i organismes

 • Instituto Geográfico Nacional: depenent del Ministerio de Fomento, és el centre nacional d'informació geogràfica, i té encomanades les missions de l'observació física del territori i la seva expressió cartogràfica així com les d'observació, quantificació i anàlisi dels diferents camps físics de la Terra. Proporciona nombroses dades sobre sismologia, geodèsia, geomagnetisme, gravimetria, etc.
 • Infraestructura de datos espaciales de España: depenent del Consejo Superior Geográfico, la IDEE té com objectiu l'integrar a través d'Internet les dades, metadades, serveis i informació de tipus geogràfic que es produïxen a Espanya, a nivell nacional, regional i local, conforme als seus respectius marcs legals.
 • Instituto Cartográfico Valenciano: entitat de la Generalitat creada per a impulsar l'avanç tecnològic de la informació geogràfica de la Comunitat Valenciana, hui utilitzada en àmbits com ara les infraestructures, el turisme, el medi ambient, la gestió d'emergències, l'educació, la planificació territorial i els recursos agrícoles, entre d’altres. A la secció Recursos es proporcionen enllaços sobre cartografia, topografia i fotogrametria, instituts i servicis cartogràfics, serveis d'informació geogràfica, etc.
 • Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente: portal del Ministeri, amb seccions sobre medi rural, qualitat i avaluación ambiental, aigua, costes, etc. Es pot consultar Cartografia y SIG de medi ambient, i del medi rural i marí.
 • FAO: portal del Fons de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura.
 • Agència Europea del Medi Ambient: portal d'aquesta agència europea amb nombrosa informació sobre el canvi climàtic.
 • Organització Mundial del Turisme: lloc web d'aquest organisme de l'ONU.
 • Xarxa de biblioteques del Ministeri de Defensa
 • AGE - Asociación de Geógrafos Españoles
 • Fons Monetari Internacional IMF: pàgina especialitzada en geografia econòmica, permet consultar els seus principals publicacions.

tornar

Mapes històrics

Meteorologia

tornar