BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

 1. Horaris
 2. Carnets i usuaris
 3. Ubicació i localització de fons
 4. Préstec, devolució, reserves...
 5. Adquisicions i donatius
 6. Portàtils
 7. Espais

Horaris

Quin és l’horari de la Biblioteca? L’horari habitual és de dilluns a divendres, de 8.15 a 21.00 h, i els dissabtes, de 9 a 14.00 h. Hi ha períodes d’obertura extraordinaris en caps de setmana i 24 h. Es pot consultar a la pàgina web i en xarxes socials

Quin és l’horari de préstec? De dilluns a divendres, de 8.30 a 20.30 h, i els dissabtes, de 9.15 a 13.30 h.


Carnets i usuaris

Es pot entrar a la Biblioteca si no s’és membre de la UV? La Biblioteca és un espai públic i hi pot entrar qualsevol. Únicament en els períodes d’obertura especial es demana el carnet UV per poder utilitzar les instal·lacions.

Qui pot emportar-se documents en préstec? Tots els membres de la comunitat universitària (estudiants, PDI i PAS), Amics-Antics Alumnes, els professors de primària i secundària, les institucions amb les quals hi haja conveni, etc. (+info).

Què cal fer si es perd el carnet? S’ha de notificar a la Secretaria de la Facultat on s’estigui matriculat i adreçar-se al Banc Santander del campus per obtenir-ne un duplicat. Mentre es tramita el nou carnet, es poden traure llibres en préstec ensenyant el DNI.


Ubicació i localització de fons

Com es localitzen físicament els llibres? En buscar en el catàleg Trobes, els resultats obtinguts ens indiquen la UBICACIÓ (biblioteca i sala) i la SIGNATURA, que és el que ajuda a localitzar-lo físicament en la prestatgeria.

Cerca catàleg Trobes

 

En cas de dubte a l’hora de localitzar el document, es pot demanar l’ajuda del personal de la Biblioteca.

També es pot utilitzar Trobes+, el cercador de les biblioteques de la UV, mitjançant el qual es poden trobar no sols els documents inclosos en Trobes sinó també els inclosos en el repositori RODERIC, llibres electrònics, articles de revistes, continguts de bases de dades, etc.  Permet buscar de manera similar a Google, amb una caixa de cerca senzilla

Es poden agafar els llibres de les prestatgeries? Sí, l’accés és lliure. En acabar d’utilitzar-los, han de deixar-se en els carros que hi ha per a això, no s’han de col·locar al seu lloc.

On es demanen els documents amb ubicació Dipòsit? Cal sol·licitar-los mitjançant una papereta:

 • HU D0 al mostrador de préstec (sala 0.2).
 • HU D1 y Tesis a la 1a planta (sala 1.2)
 • HU D2 i HU PH a la 2a planta (sala 2.2).
 • Les revistes anteriors al 1998 i els setmanaris a la 3a planta (sala 3.1)

I els llibres de Biblioteca Dipòsit? Cal reservar-los a través d’El meu compte, identificant-se en Trobes. Es recullen al mostrador de préstec com qualsevol reserva.

Hi ha pel·lícules? Es poden traure en préstec? Sí, es troben a la planta baixa (sala 0.1) i s’identifiquen en el catàleg per les sigles M/PC/. Es presten durant tres dies i es poden renovar sis vegades.

On es troben les revistes i publicacions periòdiques? Es troben a l’Hemeroteca, a la 3a planta de l’edifici. Estan ordenades alfabèticament per títol i repartides en dues sales (de la A-I a la sala 3.1, de la J-Z a la sala 3.2). Estan en lliure accés des de l’any 1998. Per consultar anys anteriors (en dipòsit), cal adreçar-se al personal bibliotecari i emplenar una papereta. Les revistes no es presten a domicili.


Préstec, devolució, reserves...

On es presten i es tornen els documents? Al mostrador de préstec, situat a la planta baixa (sala 0.2). També hi ha una màquina d’autopréstec i devolució.

Quants documents es poden emportar en préstec? Els estudiants de grau poden emportar-se un màxim de 10 documents (entre llibres i DVD) i un portàtil; els de màster, fins a 30 documents i 1 portàtil. En el cas d’altres col·lectius, s’ha de consultar la web

Durant quant de temps es presten? En el cas dels estudiants de grau, tant els manuals com les monografies es presten durant quinze dies, amb possibilitat de renovar-los fins a un màxim de sis vegades. Els estudiants de màster se’ls poden emportar en préstec fins a 30 dies, amb possibilitat de renovar-los sis vegades, sempre que no tinguen reserva.

Es poden reservar documents? Sí, es poden reservar els documents que estiguen prestats a uns altres usuaris. En el cas dels situats a la Biblioteca Dipòsit, es reserven sempre encara que estiguen disponibles. El nombre màxim de reserves simultànies en el cas dels alumnes és de vuit. En el cas d’uns altres col·lectius, s’ha de consultar la web.


Adquisicions i donatius

Es poden fer donatius? Sí, però la Biblioteca es reserva el dret d’acceptar o rebutjar tota o part de la donació, tenint en compte l’interès per a la institució i els costos del procés tècnic. Cal emplenar el formulari i llegir atentament l’annex que l’acompanya.

Es pot suggerir la compra d’un llibre? Sí, mitjançant El meu compte en Trobes després d’identificar-se, on també es pot consultar l’estat de la petició. El fet de suggerir una compra no suposa la reserva del llibre sol·licitat.


Portàtils

On es presten i es tornen els portàtils? Al mateix mostrador de la planta baixa on es presten i es tornen la resta dels documents. A més del carnet de la UV cal presentar el DNI.

Durant quant de temps es presten els portàtils? Un dia. Si s’emporten en préstec el divendres es poden tornar el dilluns.

Hi ha ordinadors per a consulta? Sí, a la planta baixa, darrere el mostrador de préstec. Per usar-los, cal identificar-se amb usuari i contrasenya LDAP.


Espais

Hi ha zones de treball en grup? Sí, a la sala 0.3 de la planta baixa. També hi ha cabines de treball en grup a la sala 3.1 (3a planta). Les cabines no es reserven, simplement cal demanar la clau al punt d’informació de la sala 3.1.  Per poder-les usar, ho han de sol·licitar dues persones, com a mínim, i acreditar-se com a membres de la UV mitjançant el carnet. Les cabines no estan insonoritzades i hi poden entrar uns altres usuaris fins a completar la capacitat màxima de 10 persones.

Es pot menjar o beure a la Biblioteca? Hi ha cap zona habilitada per fer-ho? No. És prohibit entrar-hi qualsevol tipus de menjar o beguda, excepte aigua, per evitar deteriorar el material o les instal·lacions.

Es pot fotocopiar, escanejar, imprimir? Les fotocopiadores es troben als passadissos de totes les plantes. N’hi ha de monedes i de targeta, que s’obté als serveis de reprografia de la Facultat de Geografia i Història. Els escàners es troben a les sales 1.2, 2.2 i 3.1 i cal presentar una identificació al punt d’informació per poder-los usar.

Hi ha cap punt d’assistència informàtica a la Biblioteca? Sí, a la planta baixa (sala 0.2), darrere el mostrador de préstec, es troba el SIA (Servei Informàtic a l’Alumnat), al qual es pot acudir personalment dilluns, dimecres i dijous, de 12.30 a 14.30 h i de 16 a 18 h. També es poden fer consultes virtualment a través de la web del correu, prement l’opció “Incidències-CAU”.