BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Acord transformatiu amb l'IOP per a la publicació en obert d'articles d'autors de la Universitat de València

  • 11 de juny de 2024
IOP
IOP

La Facultat de Física i el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València han signat un nou acord amb l'Institute of Physics (IOP), destinat a oferir importants avantatges al personal investigador. Aquest acord, que abasta des de 2024 fins a 2026, garanteix una sèrie de beneficis clau.

En primer lloc, la Universitat de València mantindrà l'accés a la col·lecció completa de IOP Science Extra. A més, gràcies a aquest acord, tots els autors i autores de la UV tindran l'oportunitat de publicar els seus articles en obert tant en revistes híbrides com en revistes Gold Open Access (OA), cobrint un total de 76 títols, dels quals 55 són híbrids i 21 són Gold OA.

Una característica destacada d'aquest acord és la seua aplicació retrospectiva des de l'1 de gener de 2024. Això significa que els autors i autores de la UV que ja hagin pagat una APC (Article Processing Charge) podran sol·licitar el reembossament de les despeses. Aquesta mesura és un pas important per fomentar l'accés obert i recolzar el treball dels investigadors i investigadores de la universitat.

L'acord transformatiu amb IOP s'emmarca en el model "Read & Publish", que combina l'accés a continguts subscrits amb la possibilitat de publicar en accés obert, promovent així una investigació més accessible i visible. Aquesta col·laboració contribuirà a incrementar la difusió i l'impacte de les investigacions realitzades a la Universitat de València.

Per a més informació sobre aquest acord i els avantatges que ofereix, podeu visitar el  Portal de Suport a la Investigació.