BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Lectura continuada de “Matèria de Bretanya”, de Carmelina Sánchez-Cutillas

  • 5 d’octubre de 2021
Matèria de Bretanya
Matèria de Bretanya

El dia 17 de novembre, amb motiu del Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica organitza una Lectura continuada del llibre “Matèria de Bretanya” de Carmelina Sánchez-Cutillas.

L’any 2000, la Generalitat Valenciana va instituir el 20 de novembre com el Dia del Llibre Valencià. Eixe mateix dia, però en 1490, va eixir de la premsa de Nicolau Spindeler la primera edició de l’obra del valencià Joanot Martorell "Tirant lo Blanc", segons consta al colofó.

Segles més tard, en 1975, l'escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas va rebre el Premi Andròmina dins els Premis Octubre per la seua novel·la “Matèria de Bretanya”. Aquesta emblemàtica obra ens revela el món d’Altea en els anys de la infantesa de l’autora. «La mar vivia a una badia molt gran»: la primera frase del llibre ens trasllada la màgia i la tendresa amb què s’acompanyen els records.

Per a celebrar el Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica ha organitzat la lectura continuada d’aquesta obra, que es va triar en la votació realitzada el mes de setembre al compte de Facebook de la Biblioteca Històrica. Per a participar en la lectura cal telefonar al 96 162 55 86.

Animeu-vos a participar en aquesta activitat de difusió de la nostra cultura. Llegim Carmelina!