BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Setmana de l'Accés Obert 2022 a la Universitat de València

  • 20 d’octubre de 2022
OA week
OA week

El Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València s'uneix a la celebració de la Setmana Internacional de l'Accés Obert 2022 mitjançant les següents iniciatives

  • Publicar en obert en la UV amb els acords transformatius. Xarrada que serà realitzada per Dídac Margaix, a través de Zoom, dimarts que ve 25 d'octubre a les 12.00 h. L'activitat se centrarà en la Universitat de València i estarà oberta a tota la tota la comunitat científica i a qualsevol persona interessada en la publicació en accés obert. Es requereix registre a través del següent enllaç. Dídac Margaix és Graduat en Informació i Documentació i Màster Universitari en en Biblioteques i Serveis d'Informació Digital i Facultatiu d'Arxius i Biblioteques de la Universitat de València. Actualment       és el cap de la secció de Gestió de Recursos d'Informació, que entre les seues tasques s'inclou la subscripció centralitzada de recursos electrònics per a la Universitat.
  • El Servei de Biblioteques i Documentació ha elaborat una Guia sobre la gestió de dades d'investigació, amb l'objectiu de promoure l'accés obert a les dades d'investigació i la difusió de la producció científica de la Universitat de València en el context d'una ciència oberta a la societat, col·laborativa i transparent.
  • Publicacions de la Universitat de València (PUV) obri els seus llibres en el repositori institucional RODERIC a la comunitat universitària i a la resta del món, seguint el seu compromís amb la difusió en Accés Obert de les seues publicacions, amb la finalitat de visibilitzar la producció científica i intel·lectual de la Universitat de València.
  • En línia al lema d'aquest any “Obert per a la justícia climàtica”, en el repositori RODERIC pots trobar més de 800 documents (justícia climàtica, canvi climàtic, climate change…) en les diferents col·leccions.

A més, REBIUN - la Red de Bibliotecas Universitarias y Científicas Españolas -, ha organitzat un cicle de webinars destinat al personal de biblioteques i al personal investigador. El cicle es diu "Investigación, datos y docencia: tan abiertos como sea necesario." Aquests webinars els impartiran Paco Martínez (UPV), Reme Melero (CSIC) i Brigit Nonó (UdG). Podeu inscriure-us en el següent enllaç.