BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

La Universitat de València participa en un MOOC sobre ciència oberta amb altres divuit institucions

  • 10 d’octubre de 2019
Micro-Mooc Open Science
Micro-Mooc Open Science

Més de trenta professionals de biblioteques universitàries i entitats europees col·laboren en aquesta iniciativa.

La Universitat Oberta de Catalunya impulsa, entre el 23 i el 27 d’octubre, amb motiu de l’Open Access Week, un curs en línia gratuït sobre accés obert via Twitter. Aquest microMOOC  és una iniciativa pionera en què participen divuit universitats de tot l'Estat, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i cinc col·laboradors europeus.

En el curs es tractaran qüestions lligades als conceptes i les nocions bàsiques de la ciència oberta. Cada dia, del 21 al 25 d'octubre, des del compte de Twitter @moocmicro es posarà l'accent en un aspecte diferent de la ciència oberta, des de la gestió i preservació de les dades fins a la recerca i innovació responsables, passant per les noves maneres d'avaluar la recerca.

Aquesta iniciativa s'adreça especialment a investigadors i estudiants universitaris, però és oberta a qualsevol persona que vulga connectar amb el moviment de l’Open science i obtenir-ne una visió transversal. És per això que la difusió dels continguts es farà fent servir un llenguatge senzill i divulgatiu.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és que els continguts es publicaran en cinc idiomes: anglés, català, castellà, basc i gallec. Només cal triar l'etiqueta que es preferesca en funció de l'idioma i l'horari de publicació:

●      #OpenScienceMOOC19 (anglés) - 9 h

●      #CiènciaObertaMOOC19 (català) - 10 h

●      #CienciaAbiertaMOOC19 (castellà) - 11 h

●      #CienciaAbertaMOOC19 (gallec) - 12 h

●      #ZientziaIrekiaMOOC19 (basc) - 13 h

 Les universitats s'uneixen per la ciència oberta

Promovent el lliure accés al pensament i la investigació, les universitats poden contribuir a la consecució dels grans reptes globals definits a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. L'objectiu és que el coneixement arribe al màxim nombre de persones possible i que siga col·laboratiu, de manera que puga enriquir-se amb noves aportacions.

El microMOOC impulsat per la UOC rep el suport per a l'elaboració dels continguts de les biblioteques del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), la Universitat Carlos III de Madrid, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Huelva, la Universitat de Lleida, la Universitat de Lleó, la Universitat de Mondragón, la Universitat de Santiago de Compostel·la, la Universitat de València, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Universitat d'Extremadura, la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Ramon Llull.

Col·laboren en la difusió l'Associació Europea d'Universitats (EUA), el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), la Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER), la Xarxa de Biblioteques Universitàries Espanyoles (REBIUN) i SPARC Europe.

Llista d'enllaços: