BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Visita ERASMUS a les biblioteques de la Universitat de València

  • 9 de maig de 2022
ERASMUS
ERASMUS

La setmana passada les biblioteques de la Universitat de València van rebre la visita de dos bibliotecaris europeus dins del programa ERASMUS PAS. Abdullah Turan, de la biblioteca de la İstanbul Bilgi University (Turquia), i Orsolya Tirpák, de la biblioteca de la University of Debrecen (Hongria), van recórrer durant quatre dies les nostres instal·lacions coneixent els nostres edificis i serveis.

El primer dia van passar el matí en l'oficina de Seccions Centrals, en l'edifici La Nau, on la directora del servei, Victoria García Esteve, els va presentar l'organigrama i l'estructura del SBD. Després, els caps de secció els van explicar cadascuna de les seues funcions i seccions: Suport a la Investigació, Gestió de Recursos d'Informació, Tecnologia i Sistemes, Comunicació i Formació i Recursos Digitals Propis.

El segon dia va ser el torn de la Biblioteca Històrica i el Campus de Blasco Ibáñez. A la Biblioteca Històrica es van sorprendre amb les col·leccions i fons que alberguem i les activitats de difusió que realitzem. Després, els bibliotecaris van visitar la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà i la Biblioteca de Ciències de la Salut. Van gaudir especialment de la visita a la Cartoteca, on el personal els va mostrar alguns mapes i plans antics de Turquia i Budapest.

El tercer dia va ser el torn del Campus de Burjassot. A la Biblioteca de Ciències van realitzar una visita guiada després d'una vídeo presentació del personal de la biblioteca. Després van visitar el Museu de Història Natural, on van poder conéixer el famós Còdex Pomar, exemplar de la Biblioteca Històrica, a més d'una completa visita per les seues 32 col·leccions científiques.

El quart dia el van dedicar al Campus de Tarongers. A la Biblioteca de Ciències Socials van recórrer l'edifici admirant les set plantes plenes de llibres i estudiants. Finalment, van visitar la Biblioteca d’Educació on van poder conéixer la incipient “Createca” i tots els seus fons especials.

Una setmana per a recordar!

Imatges: