Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Cartell Espais multicolorEls espais multicolor són un projecte de sensibilització i informació de diversitats, iniciat el curs passat, i que està dinamitzat per persones voluntàries que han rebut formació en diversitat dins el programa de Voluntariat UV del Sedi.

La primera edició es va desenvolupar entre els mesos de març i maig de 2021 i, a causa de la pandèmia, va ser sobretot virtual. Totes les biblioteques universitàries varen exhibir cartells amb informació relativa al projecte, l’estudiantat voluntari va fer permanències d’atenció virtual en un horari establit i es van promoure activitats socioculturals i de sensibilització a través de xarxes socials.

Amb motiu del Dia de les Biblioteques, el 24 d’octubre de l’any passat es va reactivar el servei amb un projecte pilot d’espai multicolor en format físic al hall de la Biblioteca de Socials. L’espai, que es va inaugurar en el marc de la Festa de Benvinguda, va estar dinamitzat per una estudianta en pràctiques fins a finals de novembre de 2021.

 

 

Espai multicolor d'Humanitats (novetat)

L'espai multicolor d’enguany, que s'instal·larà al hall de la biblioteca d'Humanitats, s'inaugurarà el pròxim 9 de març a les 16 hores i romandrà actiu fins al divendres 13 de maig.

L'espai estarà dinamitzat per un nou equip de voluntaris i voluntàries que informaran l'estudiantat sobre el Protocol d'atenció a la identitat i expressió de gènere de la UV i resoldran dubtes sobre el procediment de canvi de nom i reexpedició de títols. Al punt multicolor també s’informarà i es farà acompanyament en casos de queixes, d’assetjament o d’haver patit comportaments discriminatoris, tot difonent el nou Protocol de la UV per a l'actuació i resposta davant l'assetjament sexual, per raó de sexe i altres assetjaments discriminatoris. L’equip de persones voluntàries donarà a conéixer el futur Pla de diversitats; promouran activitats i campanyes de sensibilització amb motiu de dies internacionals rellevants, i divulgaran la programació sociocultural i formativa de diversitats.

 

Horari d'atenció presencial

  • Dimecres, de 16 a 17 h.
  • Dijous, d'11 a 12 h.
  • Divendres, de 13 a 14 h.

Per a més informació, pots escriure'ns a multicolor@uv.es.

 

Agenda

Amb motiu de la inauguració d’aquest espai multicolor, s’han organitzat diferents activitats socioculturals:

  • El 8 de març a les 17:30 hores a la terrassa de la biblioteca d’Educació “Maria Moliner” conversarem sobre la visibilitat i la necessitat de referents LGTBI entre el professorat de la mà de Ricard Huerta, professor del departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UV, que presentarà el llibre “Professorat LGTB” (Tirant lo Blanch, 2021) que ha coordinat. Malauradament, es tracta d’un tema de plena actualitat davant l’agressió homòfoba grupal a un professor d’institut a Bétera.
  • El 10 de març a les 10:30 hores conversarem sobre qüestions d’identitat, migracions i antiracisme des del periodisme amb Paloma Chen, poeta i periodista antiracista. Aquesta proposta, conduïda per Luna Valle, estudianta de Periodisme de la UV, s’inclou a la programació del 8 de març de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. La trobada serà a l’Espai Cultural del centre, que es troba a la primera planta de l’edifici.
  • El 10 de març a les 12 hores tindrà lloc la conferència “Narratives encarnades de travestis del Sud. Literatura no cis-complaent”, impartida per l’escriptxr, performer i artista visual, iki yos piña. Aquesta activitat, organitzada pel grup Hybrida de la UV (Hibridacions culturals i identitats migrants), s'emmarca com a formació complementària dirigida a l’estudiantat del Màster en Investigació en Llengües i Literatures, forma part de les activitats entorn del 8M del centre i serà també a l’Espai Cultural de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

L'entrada a aquestes activitats és lliure i no cal inscripció prèvia, però l’aforament és limitat.

 

Segueix-nos en xarxes socials:

Twitter

Twitter diversitatsUV

Instagram

instagram diversitats

 

Actualitzat a 7 de març de 2022.