Microbiologia molecular dels rents del vi - Wineyeasts

Referència del grup:

GIUV2013-171

 
Descripció de l'activitat investigadora:

Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.

 
Pàgina Web:
 
Objectius cientificotècnics:
  • Identidificacion de los mecanismos moleculares implicados en la respuesta a daño oxidativo durante el uso industrial de levaduras vinicas
  • Estudio del impacto de la regulacion del metabolismo en la longevidad de las levadura S cerevisiae durante el proceso de fermentacion vinica
  • Identificacion de compuestos quimicos artificiales y nutraceuticos capaces de atenuar el daño oxidativo y de retrasar el envejecimiento
 
Línies d'investigació:
  • Estudi a nivell molecular de la resposta a estrès dels rents del vi durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en la seua eficiència.Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.
 
Components del grup:
Nom Caràcter de la participació Entitat Descripció
Equip d'investigació
AGUSTIN ARANDA FERNANDEZCol·laborador-aInstituto de Geografia e Ordenamento do Territórioinvestigador-a
 
CNAE:
  • Elaboración de vinos.
 
Estructura associada:
  • Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SYSBIO)
 
Paraules clau:
  • Vino, levadura vínica seca activa, estres oxidarivo, envejecimiento