GIUV2015-257
Investigar amb un enfocament metodològic de rutines i capacitats les relacions entre l'aplicació de la gestió de la qualitat, la innovació i l'aprenentatge en les organitzacions, amb especial atenció a la capacitat d'ambidestresa organitzativa, fonamental perquè l'organització aconseguisca bons resultats a llarg termini. S'analitza en profunditat l'efecte mediador i/o moderador en aqueixes relacions de determinades variables. Fonamentalment de la formalització, que és consubstancial als programes de gestió de la qualitat, especialment pel que fa a l'establiment de procediments, i els valors de la cultura organitzativa, que són un pilar essencial per a la implementació amb èxit d'aquests programes. S'estan analitzant actualment dos sectors, un industrial, la indústria agro-alimentària ecològica, i un de serveis, el de serveis de salut. S'ha triat el sector de la indústria agro-alimentària ecològica per diverses raons: En primer lloc aquestes empreses es veuen abocades a la implantació de sistemes de gestió de la qualitat per a aconseguir els estàndards exigits pels consumidors d'aquests productes, que se situen en una gamma alta de preus; i també estan sotmeses a fortes regulacions...Investigar amb un enfocament metodològic de rutines i capacitats les relacions entre l'aplicació de la gestió de la qualitat, la innovació i l'aprenentatge en les organitzacions, amb especial atenció a la capacitat d'ambidestresa organitzativa, fonamental perquè l'organització aconseguisca bons resultats a llarg termini. S'analitza en profunditat l'efecte mediador i/o moderador en aqueixes relacions de determinades variables. Fonamentalment de la formalització, que és consubstancial als programes de gestió de la qualitat, especialment pel que fa a l'establiment de procediments, i els valors de la cultura organitzativa, que són un pilar essencial per a la implementació amb èxit d'aquests programes. S'estan analitzant actualment dos sectors, un industrial, la indústria agro-alimentària ecològica, i un de serveis, el de serveis de salut. S'ha triat el sector de la indústria agro-alimentària ecològica per diverses raons: En primer lloc aquestes empreses es veuen abocades a la implantació de sistemes de gestió de la qualitat per a aconseguir els estàndards exigits pels consumidors d'aquests productes, que se situen en una gamma alta de preus; i també estan sotmeses a fortes regulacions per a garantir uns nivells de qualitat i seguretat alimentària adequats. A més el potencial de creixement d'aquest sector és molt alt, ja ha experimentat un fort creixement a Espanya en els últims anys, i es preveu un fort creixement de la demanda interna i de mercats exteriors en els pròxims anys. El segon sector analitzat és el dels hospitals públics. Entre els objectius prioritaris de les institucions públiques sanitàries es troben l'ús eficient de recursos i l'optimització de la qualitat del servei, tant en termes de millora de la satisfacció dels stakeholders (usuaris, personal, grups de l'entorn) com de l'efectivitat del propi procés assistencial. Precisament, la gestió de processos, en el marc de la gestió de la qualitat, amb l'aplicació de les seues múltiples metodologies, s'ha demostrat eficaç per a generar en aquestes organitzacions increments molt substancials en l'eficiència en l'ús de recursos i en la qualitat del servei. L'aplicació pràctica al sector hospitalari derivada d'aquesta investigació consisteix a millorar els processos d'aquestes organitzacions, ajustant de manera òptima els factors humans, organitzatius, tecnològics i d'infraestructures, i reduint substancialment els costos derivats de la falta d'eficiència.
[Llegir més][Ocultar]
[Llegir més][Ocultar]
- Medicion del impacto de la aplicacion de los sistemas de gestion de la calidad sobre las variables analizadas: formalizacion, valores de la cultura organizativa, innovacion, aprendizaje y capacidad de ambidestreza
- Elaboracion y propuestas de mejoras para la aplicacion de la Gestion de la Calidad que optimice la innovacion, el aprendizaje y la capacidad de ambidestreza de estas organizaciones
- Analisis de los procesos especificos a mejorar, asi como de los factores humanos, organizativos, tecnologicos y de infraestructuras relacionados directamente con dichos procesos
- Elaboracion y propuestas de aplicacion de meta/rutinas ad hoc para la mejora de los procesos analizados en terminos de eficiencia y calidad asistencial
- Analisis de la implantacion por parte de las empresas de la industria agro-alimentaria ecologica de los modelos especificos de la industria agroalimentaria, y de los modelos generales de GC, como ISO 9001 y Modelo EFQM.
- La Formalització i la cultura organizativa com catalisadors de les relacions entre la gestió de la qualitat i la capacitat d'ambidestreza. ECO2015-71380-R.En aquest projecte s'investiga la capacitat d'ambidestresa, la innovació i l'aprenentatge organitzatiu, des del prisma de la teoria de rutines i capacitats, i s'analitza en profunditat la influència que té sobre aquests l'aplicació dels sistemes de gestió de la qualitat.
- Gestió efectiva de processos en l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València: aplicació d'eines del lligen management i la gestió de la qualitat per a maximitzar el valor dels serveis sanitaris optimitzant l'ús de recursos.Les meta/rutines de gestió de processos, eix central de la gestió de la qualitat i del Lean Management, permeten aplicar les idees creatives del personal i evitar errors i desaprofitaments, i milloren la qualitat assistencial i la satisfacció d'usuaris i empleats.
Nom | Caràcter de la participació | Entitat | Descripció |
---|---|---|---|
ANDRES SALAS VALLINA | Director-a | Universitat de València | Catedràtic/a d'Universitat |
Equip d'investigació | |||
MARIA DOLORES MORENO LUZON | Membre | Universitat de València | Emèrit/a Universitat |
JUAN FRANCISCO MARTINEZ PEREZ | Membre | Universitat de València | Titular d'Universitat |
MARIA ANGELES ESCRIBA MORENO | Membre | Universitat de València | Prof. Permanent Laboral Ppl |
MARIA BEGOÑA LLORIA ARAMBURO | Membre | Universitat de València | Titular d'Universitat |
MARIA GIL MARQUES | Col·laborador-a | Universidad Católica de Valencia San Vicente Mártir | professor-a contractat-da doctor-a |
- Actividades hospitalarias.
- Elaboración de preparados alimenticios homogeneizados y alimentos dietéticos.
- Direcció d'Empreses 'Juan José Renau Piqueras'
- Gestión de la Calidad, Gestión Hospitalaria, Gestión de Procesos, Lean Management, Mejora Continua
- Gestión de la Calidad, Ambidestreza, Cultura Organizativa, Innovación, Formalización, Industria Agro-Alimentaria Ecológica