El Reglament d’estudis de postgrau, aprovat pel Consell de Govern de la Universitat de València el 29 de novembre de 2011, estableix el procediment següent en els diferents articles que s’especifiquen:

Article 15. Els tutors de tesis doctorals.

Una vegada admesos i matriculats en el programa de doctorat, la comissió acadèmica corresponent assignarà a tots els doctorands un tutor doctor amb experiència investigadora acredita, lligat a la unitat o escola que organitze el programa

Article 16. El director de la tesi doctoral.

La comissió acadèmica responsable del programa assignarà a cada doctorand en el termini màxim de sis mesos, comptadors des del dia de la seua matrícula, un director de tesi doctoral que podrà ser el tutor. Aquesta assignació podrà recaure en qualsevol doctor amb experiència investigadora degudament acreditada, amb independència de la universitat, centre o institut en què preste serveis

Article 17. Document de compromís doctoral.

Amb posterioritat a la formalització de la primera matrícula, el doctorand, la universitat, el tutor i, si escau, el director hauran de subscriure el compromís doctoral, relatiu, entre altres coses, al procediment de resolució de conflictes que es puguen plantejar, als aspectes relatius a la propietat intel·lectual o industrial i, en general, a les funcions de supervisió de l’activitat investigadora del doctorand.

Article 18. Document d’activitats i pla d’investigació dels estudiants de doctorat

  1. Una vegada formalitzada la primera matrícula es materialitzarà per a cada doctorand el document personalitzat d’activitats, en què s’indicaran totes les activitats d’interès per al desenvolupament del doctorand, així com del desenvolupament de la tesi, a l’efecte de la revisió del tutor i el director de la tesi i l’avaluació de la comissió acadèmica del programa de doctorat corresponent.
  2. Abans que finalitze el primer acte el doctorand elaborarà un pla d’investigació, avalat pel tutor i el director. Aquest pla haurà d’incloure la metodologia, els objectius, els mitjans, la planificació temporal i l’informe favorable de la Comissió d’Ètica en Investigació Experimental de la Universitat de València en els casos assenyalats. Aquest pla es podrà millorar al llarg de la permanència del doctorand en el programa de doctorat i haurà de ser avalat pel tutor i el director.
  3. La Comissió d’Ètica avaluarà els plans d’investigació que incloguen l’experimentació amb humans o amb mostres biològiques humanes, l’experimentació animal i la utilització d’agents biològics patògens o organismes modificats genèticament.
  4. La Comissió Acadèmica del Programa avaluarà anualment el pla d’investigació i el document d’activitats juntament amb els informes que haurà de presentar el tutor i el director. L’avaluació positiva serà requisit per a poder continuar en el programa. En cas d’una avaluació negativa, que haurà de ser motivada, el doctorand haurà de ser novament avaluat en el termini de sis mesos, per a la qual cosa s’haurà d’elaborar un nou pla d’investigació. Si rep una nova avaluació negativa, es donarà de baixa definitivament al doctorand. Davant d’aquestes resolucions, que no exhauriran la via administrativa, l’interessat podrà interposar un recurs d’alçada, que resoldrà, amb l’informe previ de la Comissió d’Estudis de Postgrau, el rector o qui delegue.
  5. Per a la matrícula d’anys successius serà necessari un informe favorable de la comissió acadèmica d’aquest document personal d’activitats i del pla d’investigació.
  6. Aquests documents s’hauran d’inscriure i registrar en la Unitat de Gestió de Tercer Cicle del Centre de Postgrau.