Com a criteris bàsics de valoració propis del màster es tindran en compte els tres següents:

1. Disciplines: la naturalesa multidisciplinar del desenvolupament local fa que el màster haja d’estar obert a la pràctica totalitat de disciplines de les ciències socials, les humanitats i les ciències jurídiques o altres disciplines afins. Tanmateix, tenen preferència els alumnes provinents de les ciències socials, humanitats, jurídiques, de les ciències ambientals i de les ciències biològiques, per ser les que més s’aproximen al perfil del professional del desenvolupament local. Per tant, per a aquestes disciplines no es preveuen crèdits de formació complementària.
2. Expedient acadèmic. Es considerarà l’expedient acadèmic dels estudis cursats fins al moment. Aquest criteri serà fonamental quan es tracte d’alumnes sense experiència professional. S’establirà un sistema de ponderació per a fer comparables les qualificacions obtingudes quan es tracte d’una llicenciatura i una diplomatura. Sense discriminar els diplomats, es reconeixerà, però, el major esforç realitzat pels llicenciats respecte dels diplomats.
3. Professionals en actiu. Es valoraran especialment els candidats que tinguen el perfil de professional i que, per tant, aporten a l’alumnat també la seua experiència prèvia. En aquests casos, ser professional en actiu en algun dels programes, polítiques o organitzacions vinculades amb el desenvolupament local serà un criteri com a mínim tan important com l’expedient acadèmic, en funció de la utilitat social de la formació que rebrien aquests professionals.
En última instància, els candidats explicaran en un document dissenyat a l’efecte les raons per les quals desitgen cursar aquest màster.