• Notícies

Agustín Calvo Galán guanya la XI edició del Premi de Poesia César Simón

Agustín Calvo Galán. Foto del seu bloc 'Las afinidades electivas'.

El premi de poesia César Simón (Universitat de València - Editorial Denes), coordinat per Begonya Pozo, arriba a la seua XI edició. En aquesta ocasió el jurat, compost per Miguel Ángel Arcas, Teresa Garbí, Rafael Correcher, Ana Noguera i Víctor Gómez, reunit a València el 29 de setembre de 2014, atorgà el guardó al poemari titulat ‘Amar a un extranjero’, l’autor del qual és Agustín Calvo Galán.

Aquesta obra va resultar premiada després de la deliberació del jurat on van haver-hi altres quatre poemaris finalistes: ‘Museo de la lucha de clases’; ‘Me llamo Clara’; ‘Informe sobre la belleza’; i ‘Cuaderno de Manchester’.  

De 127 poemaris presentats, el jurat va atorgar per unanimitat el premi a un poemari que destaca no sols per la seua fondària i maduresa expressiva, sinó també per la gran consistència de la seua estructura, amb una encertada articulació en dues parts en les quals s’aconsegueix el difícil equilibri entre el ritme dels poemes i la història, aconseguint la seua imbricació amb una gran delicadesa lírica.
 
D’aquesta manera, la proposta sòlida que ha presentat l’autor manifesta una densitat d’arestes dels textos que es multipliquen, que es freguen en aqueix diàleg incessant creat entre les dues seccions del llibre on, a més, el lector percep una correspondència molt encertada entre imatge visual i paraula. Aquest encert del llibre es reforça també amb la presència d’una incògnita que atrapa durant tota la seua lectura, aprofundint en el misteri d’un poemari plantejat quasi com una paleta de colors on els paisatges descrits es manifesten amb una gran força pictòrica. Així, els seus textos romanen oberts al suggeriment, aconseguint que les seues imatges poderoses commoguen al lector-espectador d’aquestes pàgines de gran qualitat.
 
Aquesta edició suposa la consolidació d’un premi que ha arribat a la XI edició i que suma a la seua nòmina de guanyadors la veu d’Agustín Calvo Galán (Barcelona, 1968), poeta que ja ha donat a la impremta títols com ara ‘Poemas para el entreacto’ (Jirones de azul, 2007); ‘A la vendimia en Portugal’ (Amargord, 2009); ‘Proyecto desvelos’ (Ed. Babilonia, 2012) i ‘GPS’ (Amargord, 2014). També destaca la seua trajectòria com a poeta visual, havent sigut antologat en obres col·lectives com ara ‘Poesía visual española. Antología incompleta’ (Calambur, 2007); ‘Esencia visual’ (Instituto Cervantes de Fez, 2008) o ‘Visual libros’ (Corona del Sur, 2012). En aquesta mateixa línia ha realitzat nombroses exposicions de la seua obra gràfica, entre les darreres cap esmentar ‘Poemas objeto’ (Biblioteca de Ripollet, abril 2012); ‘Proyecto desvelos’ (Barakaldo, octubre 2012); i ‘10 años de poesía visual’ (Barcelona, juny 2013).
 

Data d'actualització: 30 de setembre de 2014 13:19.

Llista de notícies
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies