Una ‘paraiguada universitària’, acte central de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME)

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València acull aquest dimecres, 27 d’abril, els actes de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). Del 25 al 30 d'abril, se celebra a tot el món aquesta iniciativa amb el lema ‘L’educació ens protegeix, protegim el seu finançament’. L’acte central d’enguany és la ‘Paraiguada Universitària’ que se celebrarà a la plaça de la Mare de Deu de València a partir de les 12 hores.

L’Aula Magna de la facultat serà la seu de diferents actes al llarg del matí. A les 09:45 la professora del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació, Ana Ancheta, farà la presentació ‘Mirant l’horitzó’; a continuació Graciela Rico, coordinadora de la Campanya Mundial per l’Educació Espanya, parlarà de la campanya. A les 10:30 l’estudiantat de la Universitat llegirà un manifest. 

L’acte central de la jornada és la ‘Paraiguada Universitària’ que se celebrarà entre les 12 i les 14 hores en la plaça de la Mare de Deu de València. Per això, a les 10:45 hores s’ha convocat un encontre, en el vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, d’aquelles persones que participaran en l’acte i es repartiran paraigües i cartells. A les 11 hores els assistents eixiran de la facultat cap a la plaça de la Mare de Deu.

La Campanya Mundial per l'Educació (CME), amb el lema “L'Educació ens protegeix, protegim el seu finançament”, es mobilitza per a sol·licitar els representants polítics que complisquen els seus compromisos internacionals i destinen els recursos necessaris per a finançar l’educació de totes les persones en el món. Per això, més de 124 països se sumen a l’acció.

En el món hi ha 124 milions de xiquets, xiquetes i joves sense escolaritzar, dels quals 52,9 milions estan a l’Àfrica Subsahariana; 50,9 milions a Àsia i el Pacífic; 6,6 milions a Amèrica Llatina i el Carib; 8,7 milions en els Estats Àrabs i 5 milions repartits per la resta de països del món.

En 2015, 196 Estats van firmar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i es van comprometre a garantir que tots els xiquets i xiquetes tindran en 2030 una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i un aprenentatge al llarg de tota la vida.

Aquesta Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME) és una campanya anual que es realitza en tot el món per a treballar sobre la importància de l’educació tant en països del Nord com del Sud. Té un caràcter de sensibilització de l’opinió pública i de reivindicació institucional i està organitzada des de la Campanya Mundial per l’Educació (CME).

Més informació: http://proyectosame.blogs.uv.es
http://www.cme-espana.org/

Data d'actualització: 26 de d’abril de 2016 09:29.

Llista de notícies