La Universitat crea la Càtedra de Sistemes Genòmics per a la recerca de malalties rares

La vicerectora Silvia Barona, el rector Esteban Morcillo, Félix Prieto i Lorena Saus.

La Universitat de València, la Fundación Sistemas Genómicos i l’empresa Sistemas Genómicos S.L. han subscrit un conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra de Sistemes Genòmics, un projecte que respon als objectius i interessos en els camps formatiu, científic, tecnològic i cultural de les tres entitats. Amb aquest acord, la Càtedra durà a terme una dotzena de seminaris científics sobre els avanços en la recerca de malalties rares.

Han signat aquest conveni el rector Esteban Morcillo; el president de la fundació, Félix Prieto; i l’administradora de Sistemas Genómicos, Lorena Saus. Aquests han estat acompanyats per la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals, Silvia Barona; el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó; així com altres membres representants de sengles entitats signants.

D’una banda, la Fundación Sistemas Genómicos té per objecte, entre altres tasques, impulsar projectes d’investigació per a l’estudi de les alteracions genètiques i la identificació de gens implicats en les malalties rares. En aquest sentit, la Universitat de València s’ha interessat en col·laborar amb la fundació en el foment i la divulgació del coneixement en aquest camp a través de l’execució de programes formatius, culturals i d’extensió universitària, així com de consultoria i assistència rellevants per al seu desenvolupament.

D’altra banda, l’entitat Sistemas Genómicos S.L. persegueix la creació de serveis i productes que contribuïsquen a incrementar l’oferta diagnòstica en malalties hereditàries i a millorar la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

És per tot allò, que la Càtedra de Sistemes Genòmics organitzarà jornades cientificoempresarials amb finalitat divulgativa i formativa, patrocinarà investigacions sobre aquest camp del coneixement i convocarà premis acadèmics que reconeguen els èxits d’aquesta activitat científica.

A més, es promouran diferents activitats de formació, com ara beques predoctorals i postdoctorals, premis per a treballs de fi de carrera, conferències i congressos, entre altres; d’investigació, com la realització de tesis doctorals i la promoció de trobades nacionals i internacionals d’experts; i de transferència i divulgació, amb la confecció de treballs que transferisquen els resultats de la investigació, l’organització de jornades de divulgació tècnica i la potenciació de publicacions sobre assumptes d’interés.

Data d'actualització: 16 de de novembre de 2012 09:58.

Llista de notícies