University of Valencia logo Logo Web and Marketing Unit Logo del portal

El component de textos plegats

El component de textos plegats és una nova funcionalitat del gestor web de la Universitat de València útil per a presentar de forma pràctica, mitjançant un sistema de caixes desplegables, un conjunt de textos que per la seua extensió ocuparien un scroll inacabable en una pàgina. 

29 february 2024

Per a implantar aquesta funció en alguna pàgina hem de generar un componen al qual assignarem la plantilla (template) 'TPCTextsLliuresPlegats'. Una vegada disposem del component generarem literals (LIT) i textos lliures (TL) que col·locarem de forma alternativa en el camp 'Elements relacionats' del component i els atorgarem l'ordre de preferència que corresponga.

Cada LIT correspon al titular que es mostrarà en la finestra plegada, i el TL consecutiu correspondrà al text ocult que es mostrarà en fer clic en la finestra desplegable que es mostrarà amb el titular que li hem col·locat en el LIT superior. És important mantenir la seqüência LIT>TL>LIT>TL, sempre tenint cura de que cada LIT es corresponga amb el seu TL immediat, tal com es mostra a la imatge inferior.

El resultat, com podem observar a la imatge de portada, són unes finestres desplegables amb un titular que oculten el text del seu corresponent TL. Amb aquesta funcionalitat s'aconsegueix una presentació més senzilla i pràctica que facilita la navegació i ajuda a l'usuari a localitzar de forma ràpida el contingut exacte que està buscant. 

Tags