University of Valencia logo Logo Web and Marketing Unit Logo del portal

La creació de pàgines restringides

El gestor web de la Universitat de València permet restringir l'accés públic a determinats continguts i seleccionar els col·lectius de la comunitat universitària que hi podran accedir prèvia identificació. 

18 june 2023

Hi ha dues maneres de restringir continguts a les publicacions web de la UV, una mitjançant l'ús de les carpetes 'Privat' i 'Privuni' a l'espai de disc per a la càrrega de fitxers, i l'altra assignant un valor al camp 'Categoria' de l'element 'Pàgina' al gestor de contingut. La primera restringeix l'accés al fitxer en concret, autoritzant a PDI, PAS i alumnat (privat) o només a PDI i PAS (privuni), i la segona bloqueja la pestanya del menú i dona accés només a les persones autoritzades. 

Pel que fa a les pàgines, la selecció de persones autoritzades a accedir a un contingut es realitza bé en el moment de crear les pàgines, o editant les ja publicades, a les quals se les pot modificar la categoria. 

En editar una pàgina al gestor, al quart camp trobem l'opció de 'Categoria', un desplegable que permet assignar-li diversos valors a eixa pestanya en concret. 

Si seleccionem l'opció 'PDI i PAS', el contingut de la pàgina quedarà restringit a les persones pertanyents a aquests col·lectius, i només ells podran accedir després d'identificar-se amb l'usuari i contrasenya UV. L'altra opció és 'PDI, PAS i alumne'. Si el camp 'Categoria' es deixa sense definir, la publicació estarà oberta a tothom. 

Hi ha també les opcions 'Destacats laterals PDI i PAS', 'Destacats laterlas PDI, PAS i alumne', 'Pàgina completa PDI i PAS' i 'Pàgina completa PDI, PAS i alumne'. La diferència és que l'opció de destacats laterals reserva una columna a la dreta per a publicar banners o altres elements, i l'opció 'Pàgina completa' reprodueix el contingut en tot l'ample. 

Convé recordar que les restriccions assignades al camp 'Categoria' només afecten a la pàgina en qüestió, i si aquesta té subpàgines se les haurà d'aplicar també les restriccions si es vol seleccionar els usuaris autoritzats. 

 

Tags