Llista de Vídeos

Entrevistem a César Bona, un mestre de cinquè de primària que ha sigut nominat al Global Teacher Prize, un guardó a nivell mundial, que premia la innovació, la diferència i l'excel·lència educativa, en un moment en el qual els mestres veuen limitats els seus recursos educatius i han de tirar mà de la imaginació per a atraure l'atenció dels alumnes.
Cent vint joves preuniversitaris participen aquest mes de juliol en el V Campus Científic d'Estiu organitzat per VLC/Campus València. Els joves tenen l'oportunitat de participar en diferents projectes que es desenvolupen en els espais de recerca de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica.
Un estudi del Grup de Radioastronomia de la Universitat ha determinat la massa d'una estrella binària gràcies a les seues emissions en ràdio. Açò obligarà a revisar els models d'evolució estel·lar amb els quals es treballava fins ara. A més, l'expert Ricard Martínez ens explica com són els espies de hui dia.
Després de cinc anys d'experiència de la posada en marxa de VLC Campus la Universitat ha acollit un encontre per a fer balanç dels resultats obtinguts en l'actualitat i els princials reptes per al futur. La jornada s'ha realitzat a través del Taller d'Innovació i Estratègia organitzat aquest divendres per l'IVIE.
Torna el programa d'esports de la Universitat. Aquesta vegada amb una modalitat diferent d'atletisme. Rubén Picazo, el seu entrenador i dos esportistes de l'equip de la Universitat ens expliquen com entrenen i en què consisteix aquest esport sobre terreny irregular.
La Universitat de València ha desenvolupat un sensor colorimètric passiu per a la detecció 'in situ' d'amines en aire amb excel·lents característiques que permeten el seu ús en la detecció d'amines en atmosferes reals, en sistemes de control mediambiental i seguretat personal en empreses del sector químic i alimentari.
Una vintena d'estudiants de la Universitat de València han participat en un programa internacional de tutorlizació amb professorat de centres universitaris i d'investigació de Boston. Els alumnes han participat en una sessió d'avaluació d'aquesta iniciativa pilot. D'altra banda s'ha celebrat una jornada sobre cooperació Universitària entre Colòmbia i Espanya on ha participat la senadora Ana Paola Agudelo.
La Universitat de València i la Universitat de Granada han desenvolupat nous compostos per al tractament de la malaltia de Chagas i la Leishmaniasis. Aquests nous compostos presenten una major activitat antiparasitaria i una toxicitat al voltant de deu vegades inferior als fàrmacs emprats actualmente.
Ricard Martínez, expert en seguretat en la xarxa, ens parla dels mitjans que usen els governs i les empreses per a protegir les dades que nosaltres els proporcionem i les lleis que tenim a la nostra disposició perquè la informació que pengem en la xarxa no puga ser utilitzada lliurement.
En el Divulga d'aquesta setmana coneixem l'estudi que està desenvolupant un grup d'investigadors per a millorar les plantilles dels corredors de llarga distància i també coneixerem perquè ens ixen cabells blancs.
Més de cinc mil alumnes de batxillerat realitzen en la Universitat de València les proves d?accés a la Universitat, la coneguda selectivitat. Les proves han començat hui amb un comentari de text sobre el tractament periodístic de l?accident aeri de Germanwings i la poesia de Miguel Hernández i acaben el pròxim dijous. En total s?examinen a la Comunitat Valenciana més de dèneu mil alumnes.
La Universitat de València i AIDO han desenvolupat una nova càmera que permet l'obtenció de fotografies tridimensionals d'alta resolució de la part posterior del globus ocular. Aquesta tecnologia suposa un gran avanç en la detecció de malalties oculars o d'altres malalties com la diabetis o la hipertensió.
La Universitat de València ha dissenyat nous nanocomposites de baix cost amb excel·lents propietats de supercapacitancia i magnetorresistencia geganta (GMR), aplicables per exemple en sistemes d'emmagatzematge d'energia. A més, partint del nou nanocomposite, es poden aïllar fàcilment nanoformes de carboni diverses.
Vídeo institucional de la Universitat de València en el qual es parla de l'oferta acadèmica de la institució, dels diferents serveis amb què compta la comunitat universitària i de les possibilitats que ofereix la Universitat tant per als universitaris com per a la societat.
El Catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat de València Antonio Cano ens explica el projecte europeu del qual forma part per a estudiar i millorar l'esperança de vida i al mite i ciència parlem amb Jorge Ruiz sobre la pujada del volum a les pauses publicitàries.
Entrevistem a Antonio Lazcano, especialista en biologia evolutiva i divulgador de la ciència, nomenat recentment Honoris causa per la Universitat de València
Avui entrevistem a Teresa Sevilla, professora de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. Premiada per la Societat Espanyola de Neurologia, que ens parla del seu treball i que suposa guanyar aquest premi.
El president de la Fundació per la Justícia José María Tomás i el professor de la Universitat Aurelio Martínez han presentat, junt amb el degà de la Facultat d'Economia, un estudi amb 99 mesures per aturar la corrupció al país. Les mesures busquen el consens de tots els partits polítics per a millorar el greu problema de la corrupció.
Un equip d'investigació desenvolupa un sistema per a la detecció primerenca de la sèpsia de manera econòmica. En Mite i Ciència, Antonio Lazcano explica si és necessària l'aigua perquè hi haja vida en altres planetes.
«Què és la ciència?» un monogràfic que ens convida a reflexionar sobre el concepte de ciència i del mètode científic. És, també, la pregunta que hem plantejat a una sèrie d’investigadors de diferents camps del coneixement científic, com són: Pilar Campins, Joan Grimalt, Isabel Abril, Pere Puigdomènech, Rosa Aznar, José Pío Beltrán, Xavier Querol.
Investigadors de la Universitat de València han desenvolupat un nou tipus de cel·les electroquímiques emissores de llum (LECs) que empra tints orgànics iònics com a material electroluminiscent. L'ús de tints iònics porta a materials sense problemes de compatibilitat i permet la producció de LECs molt més econòmics.
Aquesta setmana Divulga coneix de la mà de Daniel Hill el projecte CanDo per a la detecció primerenca del càncer de pàncrees, i parlem amb José Miguel Soriano per a saber si és veritat que les vitamines del suc de taronja s'evaporen immediatament.
L’activitat que ens proposen des de Jardí Animat ens permetrà descobrir tots els colors del verd. Els materials i utensilis necessaris són: fulles verdes, alcohol, tisores, morter i paper de filtre. Amb ells realitzarem una extracció de clorofil·la, un mètode de separació de pigments anomenat cromatografia que fou descrit ja en 1910 pel botànic rus M. Tsweet.
Coincidint amb la publicació del nou número de 'Mètode' Pilar Campins Falcó, vicerectora d'Investigació i Política Científica de la Universitat de València, ens explica què és per a ella la ciència. A més, en aquesta entrevista ens parla dels reptes del seu vicerectorat, de la investigació en temps de crisi i de la importància de la divulgació científica, entre d'altres.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord