Logo de la Universitat de València Logo Comissió d'Ètica en Investigació Experimental Logo del portal

1) Assessorar el personal que s’encarrega dels animals sobre qüestions relacionades amb el benestar dels animals pel que fa a l’adquisició, allotjament, atenció i ús.

2) Assessorar el personal en l’aplicació dels requisits de reemplaçament, reducció i refinament i informar sobre els avanços tècnics i científics en l’aplicació d’aquest requisit.

3) Establir i revisar els processos operatius interns quant al control, la comunicació i el seguiment de la informació relacionada amb el benestar dels animals.

4) Elaborar l’informe a què es fa al·lusió en l’article 33.1 del RD 53/2013 i fer el seguiment dels projectes tenint en compte l’efecte sobre els animals que s’utilitzen. De la mateixa manera, determinar i avaluar els elements que millor contribueixen al reemplaçament, la reducció i el refinament.  

5) Proposar, avaluar i informar el personal investigador sobre els estudis de benestar animal que es necessiten per a establir una línia d’animals modificats genèticament i garantir que, en les condicions en què es mantenen, no experimenten sofriment, angoixa o dolors superiors a una injecció.

6) Revisar els projectes avaluats i, quan siga necessari, informar la persona responsable del projecte sobre les desviacions que s’hi observen.

7) Comunicar les modificacions rellevants de qualsevol projecte que s’haja iniciat sense autorització al responsable administratiu a què es fa menció en el RD 53/2013.