Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Com confeccionar i editar llistes de personal

Llista persones

L'elaboració i modificació de les llistes o relacions de personal és una de les tasques que més consultes origina per part dels editors/es dels portals web corporatius de la Universitat de València. La necessitat d'actualitzar de forma contínua aquests elements a causa la rotació de personal docent, d'administració i serveis i de recerca, fa necessari reforçar la formació sobre l'edició de les llistes de personal.

1 de de setembre de 2021

La Unitat Web i Màrqueting va actualitzar fa vora dos anys el sistema de confecció de les llistes de personal als organigrames dels diferents web, de forma que en l'actualitat en la majoria dels portals està implantat un sistema automàtic de taula en el que només inserint el nom d'usuari es reprodueixen totes les dades recollides en la fitxa personal de cada empleat/ada de la UV.

Si busquem a l'arbre d'edició la pàgina corresponent a l'organigrama que desitgem editar hi trobarem a l'interior un component que té assignada la plantilla 'Llista_persona'. Alhora, a l'interior del component hi trobarem dos literals (imatge inferior). El primer és el que atorga nom global al llistat de persones, i el segon (encerclat en roig) és el que hem d'editar si hem d'afegir o eliminar personal del llistat.

Fent doble clic a l'esmentat literal veurem que al camp anomenat Títol hi ha un llistat d'usuaris separats per una coma, sense espais en blanc. Si hem d'eliminar una persona del llista és prou amb eliminar el seu usuari del llistat, respectant la successió 'usuari,usuari...'. Si se'ns oblida una coma o posem un nom d'usuari incorrecte la taula no es visualitzarà.

literal llista de personal

De la mateixa forma, si hem d'afegir una persona al llistat, el primer que hem de fer és aconseguir el seu usuari UV, i ubicar eixe usuari al lloc que li pertoca per l'ordre alfabètic del seu primer cognom real (no l'ordre alfabètic de l'usuari). Fet això, guardarem i aprovarem com fem amb qualsevol altre element, i esperarem uns minuts per a comprovar la correcta publicació.

Els principals problemes que sorgeixen en l'edició d'aquests llistats estan provocats principalment perquè el nom d'usuari inserit no existeix, ens hem deixat una lletra del nom d'usuari, se'ns ha oblidat separar els usuaris amb una coma, o hem deixat un espai en blanc.

Altra particularitat que hem de ternir en compte en l'edició d'aquets element és que el camp Títol on s'hi col·loca la llista d'usuaris té un espai limitat. En el cas de llistats llargs, si s'esgota l'espai al camp Títol es continua al camp inferior (Descripció), però respectant la seqüència 'usuari,usuari', com si fóra tot un continu. Sobre aquest aspecte convé tenir en compte que de vegades quan el camp Títol està a punt d'esgotar-se, en inserir un nou usuari al principi del llistat no ens adonem que pel final del camp s'ha esgotat l'espai i no se'ns publica la llista. Per a evitar aquest problema es recomana posar un número reduït d'usuaris al camp Títol encara que n'admeta més, i continuar al camp inferior (Descripció). D'aquesta manera si posem usuaris pel principi del Títol no correm el risc de que s'esgote l'espai sense assabentar-nos.

Etiquetes