Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

El blog, un espai per a les visions personals

Blog

Els portals web de la Universitat de València tenen espais predefinits com ara el bloc de notícies, el menú principal o els enllaços als llocs d'interès. No obstant, hi ha elements que aporten versatilitat al web, i entre ells destaca el blog, on hi caben totes les visions personals al voltant de la temàtica pròpia de cada portal, i que per norma queden excloses d'aquells apartats que són estrictament informatius. 

21 de de novembre de 2019

Al blog totes aquelles persones vinculades a cada centre, departament, institut, màster, grau, càtedra o qualsevol altre organisme o servei que dispose de portal web de la UV, tenen l'oportunitat d'aportar visions personals al voltant de la temàtica específica de cada web, sempre sota la supervisió de l'editor/a responsable. Hi caben també tot tipus de col·laboracions científiques i articles d'opinió que no trobarien cabuda en cap altre espai del web.

blog

Disposar d'aquest element al web és una decisió del o la responsable de cada portal, qui pot sol·licitar a la Unitat Web i Màrqueting la seua creació a través del servei de suport a editors.  Una vegada incorporat el nou component de blog, els editors/es del portal tindran l'opció de generar un element nou anomentat 'GasetaRecerca'.

La seua estructura és molt semblant a la de les Novetats, amb una primera caixa de text anomenada 'Abstract' (que es correspon amb un lid o resum de l'article), i una segona caixa anomenada 'Contingut', on ha d'anar el cos del text restant. La imatge de portada és obligatòria en les mateixes dimensions que les novetats, és a dir, preferenment de 540x378 pixels i un tamany entre 50 i 100 KB. Com a les novetats, s'hi poden afegir imatges a l'interior del text sempre que abans hagen estat pujades a un espai de disc per a generar la corresponent url, i mitjançant la barra de ferramentes es poden crear vincles a webs externes, videos, comptes de correu, etc. També com a les novetats, una vegada generat, guardat i aprovat el nou element 'GasetaRecerca', es reproduirà de forma automàtica al blog, sense necesssitat d'arrossegar-lo a cap component. 

A la portada del web es reproduirà com un espai diferenciat amb una trama gris que pot reproduir opcionalment tres o sis entrades, en funció del ritme de publicació, amb un enllaç que porta a les entrades anteriors. 

És una opció ben útil per a proporcionar un lloc a les aportacions personals sempre al voltant de la temàtica específica de cada web. 

Etiquetes