Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

L'IDOCAL anuncia l'entrada en servei de la seua nova web

  • 23 de novembre de 2017
Image de la noticia

Posar a l'abast del públic en general els resultats de les recerques dirigides a millorar la qualitat de vida i l'organització en l'àmbit laboral, és l'objectiu de la nova web de l'Institut Universitari de Recerca en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) -https://www.uv.es/idocal/-, que ha entrat en servei el 23 de novembre.

L'Institut Universitari de Recerca en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València ha anunciat l’entrada en servei de la seua nova página web de -https://www.uv.es/idocal/-.

Amb aquesta nova web, adaptada al nou disseny unificat dels portals de la Univeristat, l’Institut vorà afavorida la seua tasca de difondre i compartir les seues accions de recerca, dirigies a millorar tant la qualitat de vida com les organitzacions en l'àmbit laboral.
La nova web será, per tant, una de les principals eines per a fomentar i difondre la recerca psicològica, afavorint també l'aplicació dels coneixements i eines que la Psicologia pot aportar en diferents àmbits de la societat, com ara el de la qualitat de vida laboral i el millor funcionament de les organitzacions en el camp del treball.

Els potencials lectors d’esta nova publicació no només es circumscriu a l’àmbit acadèmic, també a les organitzacions empresarials i sindicals, a les institucions, als treballadors i treballadores, i al públic en general.
Els coneixements i eines que la Psicologia pot aportar en este camp són immensos, convé per tant afavorir la seua aplicació als àmbits que corresponga, i la nova web será la principal via de transmissió d’eixos coneixements.
El Prof. Dr. José María Peiró , director de l’IDOCAL, catedràtic de Psicologia Social per la Universitat de València, director de la Unitat de Recerca de Psicologia de les Organitzacions i del Treball (UIPOT) i del Doctorat en Psicologia dels Recursos Humans de la Universitat de València, afirma que les demandes actuals, la cooperació en xarxa amb centres de recerca europeus i la forta competitivitat en l'obtenció de recursos en convocatòries de recerca requereixen unitats de recerca de grandària i massa crítica suficient per a abordar projectes de certa envergadura en un context multidisciplinari i en diversos àmbits, necessita també projecció internacional, i una comunicació fluida amb els potencials demandants de generació i transferència de coneixement, i en eixe paper la web que s'acaba d'estrenar será fonamental.