Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.

La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret de la Universitat de València és un espai de promoció de l'excel·lència en la formació de Grau i Postgrau, en el qual estudiants presten assessorament, gratuït i sense ànim de lucre, sota la supervisió de professors i professionals vinculats a la Universitat. El projecte va formar part del programa Campus d'Excel·lència Internacional “VLC/CAMPUS. València, International Campus of Excelence”, i avui dia és un projecte propi de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

Des de l'any 2006 s'ha posat en pràctica aquesta iniciativa docent de caràcter innovador que utilitza la metodologia clínica per a la pràctica jurídica dels estudiants de Dret, al mateix temps que proporciona assessorament gratuït a ONG, entitats sense ànim de lucre i persones sense recursos econòmics o en risc d'exclusió social.

El model de formació seguit en la Clínica Jurídica connecta l'ensenyament del Dret amb la realitat jurídica oferint a l'estudiant la possibilitat de conéixer i actuar sobre casos reals, especialment dels col·lectius més desfavorits. Es pretén formar juristes socialment compromesos i sensibilitzats davant les desigualtats i en la lluita contra la injustícia; és a dir, amb una major consciència social, exercint així la funció social que la Universitat pública també té encomanada. En la metodologia clínica s'utilitzen mètodes interactius per a ensenyar habilitats i competències necessàries per a la pràctica jurídica. D'aquesta forma, els estudiants tenen l'oportunitat de treballar amb clients reals i, al mateix temps, les seues activitats són supervisades i guiades per juristes i docents experts dins d'un sistema estructurat i coherent. L'aprenentatge amb el mètode clínic és un procés d'aprenentatge de com aprendre de l'experiència (learning by doing).