Premi a una investigació de Vicenta Tasa sobre la inclusió, com a oficials en la Constitució, de les quatre llengües d’Espanya

La professora de Dret Constitucional de la Universitat de València Vicenta Tasa Fuster ha rebut el Premi Manuel Duran i Bas que atorga l’Institut d’Estudis Catalans per la seua tesi doctoral, 'Drets lingüístics i ordenament constitucional: seguretat lingüística vs. Jerarquia lingüística. Un estudi comparat de Suïssa i Espanya'. Tasa va rebre el guardó el 21 d’abril a la seu de L’IEC a Barcelona, durant la cerimònia de lliurament dels Premis Sant Jordi 2017.

El Premi Manuel Duran i Bas és convocat cada tres anys per la secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans, en la categoria de Dret. L’IEC va crear aquest guardó per premiar “una obra de dret positiu o d’investigació doctrinal o d’història sobre temes jurídics o sociològics”.

La tesi doctoral de Vicenta Tasa planteja modificar la Constitució per fer oficials de l’estat i de les seues institucions les quatre llengües més parlades d’Espanya (castellà, català/valencià, gallec i basc/èuscar). La proposta està basada en la modificació de l’article 3 de la Constitució, i també suggereix que a nivell autonòmic s’establisca l’oficialitat i el reconeixement de les altres llengües espanyoles. El model resultant, semblant al suís, reconeixeria la totalitat de la diversitat lingüística espanyola i dotaria d’una major seguretat lingüística els parlants de totes les llengües.

 

Notícia sobre la tesi doctoral de Vicenta Tasa en:

http://ir.uv.es/Zluy0RO

 

Peu de foto:

Lliurament del Premi Manuel Duran i Bas a la professora Vicenta Tasa, per Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; i Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya.

Data d'actualització: 28 d'abril de 2017.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies