Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.
.

Signat l’Acord marc del nou Doble Grau en Dret i Economia

  • 4 de maig de 2021
Image de la noticia

Amb presència de la Vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, el Degà de la Facultat de Dret, Javier Palao, i el Degà de la Facultat d’Economia, Francisco Muñoz, han signat l’Acord marc per a la gestió conjunta del Programa de Doble Grau en Dret i Economia.

Este doble grau Dret-Economia va dirigit a l’estudiantat que vulga obtindre una formació competitiva dins dels diferents àmbits jurídics i econòmics, a escala nacional i internacional, i ja està disponible en l’oferta acadèmica de la Universitat de València per al pròxim curs 2021-2022 amb 50 places d’entrada, en un únic grup que s’impartirà en les dues llengües oficials de la Comunitat i en anglés.

Amb esta nova titulació la Universitat de València, i en particular les Facultats de Dret i d’Economia, reforcen la seua aposta pels programes de doble titulació que, com és el cas del reconegut i consolidat doble grau ADE-Dret, tenen com a objectiu principal la millora de la formació i l’ocupabilitat de l’estudiantat universitari.

L'alta ocupabilitat és també una de les característiques destacades dels  dobles graus. A l'altre doble Grau que comparteixen les Facultats de Dret i Economia, el doble grau en ADE i Dret, el percentatge de titulats/es que es troben ocupats al cap de 6 mesos és d'un 71,43% entre les dones i d'un 70% entre els hòmens, mentre que un 29,63% i un 8,70 % respectivament, es troba desocupat, però no en cerca d'ocupació. Aquest alt percentatge és degut, en gran part, al fet que bona part de l’estudiantat d'ADE-Dret opta per continuar els seus estudis i cursar el Màster d'Accés a l'Advocacia, o bé per estudiar oposicions. És per això que en el cas del Doble Grau en ADE i Dret, estem parlant d'una ocupació plena, només 6 mesos després d'haver finalitzat els seus estudis de grau. Entre els que es troben ocupats, el 90% ocupen al cap de 6 mesos un lloc de treball ajustat al seu nivell d'estudis i entre un 80% i un 85% un lloc ajustat a la titulació.

En aquest sentit, la nova doble titulació pretén formar titulats i titulades que puguen desenvolupar llocs de relleu al sector públic, com a gestors, responsables polítics o alts funcionaris (Inspectors de Finances, Interventors o Tècnics Comercials de l’Estat, o els tècnics d’Organismes Reguladors, entre d’altres), oficis i càrrecs que requereixen una sòlida formació jurídica i econòmica. També es vol atendre la necessitat dels operadors que intervenen al sector privat de comptar amb professionals capaços de contemplar els criteris i les anàlisis econòmiques des de l’òptica del marc jurídic al qual venen sotmeses. La gestió del medi ambient, dels moviments migratoris o de la sostenibilitat i l’equilibri social sense exclusions són reptes que obliguen a construir i a actuar nous marcs de referència diferents del mercat tradicional, transvasant les fronteres entre un i altres i exigint també l’articulació conjunta de la lògica econòmica amb la jurídica.

Aquesta necessitat de professionals qualificats es remarca especialment a l’àmbit internacional, amb la globalització, el sorgiment d’organismes decisoris internacionals o la integració europea, on les decisions pressupostàries i macroeconòmiques venen condicionades jurídicament, dibuixant un quadre on la interrelació de decisions econòmiques i jurídiques és més palesa que mai, demanant la contemplació conjunta de tots els seus aspectes.

Estudiar aquest doble Grau a les Facultats de Dret i Economia també és una magnífica opció si atenem al que ens diuen els rànquings internacionals que mesuren la qualitat docent i investigadora. Shanghai's Global Ranking of Academic Subjects, sitúa la Universitat de València en l'interval 201-300 en Dret, 1-4 a Espanya, mentre que Times Higher Education la sitúa en l'interval 151-175 a escala global i a la posició 4 a nivell Estatal.

Imatges: