Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

Image de la noticia

L’assessoria psicològica, sexològica i psicoeducativa i l’assessoria jurídica, serveis gratuïts per a l’estudiantat de la Universitat de València, compten amb un nou sistema de cita prèvia. A partir d’ara, l’estudiantat interessat en utilitzar el servei ha d’emplenar un breu formulari de sol·licitud de cita per escollir el mitjà en què vol rebre l’assessorament. Les dades es tractaran de forma confidencial i serà el personal especialista qui es posarà en contacte amb la persona sol·licitant per concertar una primera cita. 

Les Assessories per a estudiants són un servei gratuït de la Universitat de València que gestiona el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi). Especialistes en diferents àmbits són responsables d’assessorar, orientar i donar informació i suport:

  • Assessoria psicològica, sexològica i psicoeducativa. Pot ajudar a afrontar situacions sobrevingudes, a resoldre i superar experiències i conflictes, i assessora en problemes de relació, estrès, soledat, autoestima, addiccions i altres conflictes personals. També s’atenen consultes i dubtes sobre qualsevol aspecte de la sexualitat: relacions sexuals, afectives i de parella, disfuncions sexuals, mètodes anticonceptius, prevenció de malalties de transmissió sexual, etc. Finalment, ofereixen ajuda en problemes relacionats amb l’estudi, poden facilitar estratègies per a la millora del rendiment acadèmic, adquisició de bons hàbits, planificació del temps, control de l’estrès, etc. 
  • Assessoria jurídica. Ofereix assessorament en qüestions jurídiques i informa de les vies legals per a superar un conflicte. Per exemple, es poden consultar temes relacionats amb: lloguer de pisos, assumptes laborals, reclamacions i recursos davant les administracions públiques, gestió d’associacions, prestacions, etc.