- Documents a la biblioteca
- Revistes
- Enciclopèdies i diccionaris
- Bases de dades especialitzades
- Portals de recursos:
Documents a la biblioteca
Els llibres, revistes, diccionaris, enciclopèdies, tesis, materials audiovisuals, etc, has de buscar-los al catàleg de les biblioteques de la Universitat de València Trobes. Pots buscar-los per qualsevol paraula del registre, per autor, o per matèria (sempre en valencià). Per exemple:
Matèries simples |
Matèries compostes Biblioteconomia -- Diccionaris Biblioteconomia – Ensenyament universitari -- Espanya Informació – Sistemes d’emmagatzematge i recuperació Classificació Decimal Universal -- Automatització Biblioteques – Activitats culturals Biblioteques – Espanya – S.XIX Biblioteques digitals -- Congressos Arxius -- Automatització |
Per a més informació, consulta l'ajuda del catàleg.
Revistes
Les revistes electròniques subscrites per la biblioteca també es poden buscar per títol, matèria i submatèries. Punxa ací per a veure el llistat de revistes sobre Biblioteconomía i Documentació.
Revistes editades per la UV
Revistes en accés obert
- BiD: textos universitaris en Biblioteconomia i Documentació
- Cuadernos de Documentación Multimedia
- Revista General de Información y Documentación
- Hipertext: espai digital creat i promogut per l'Àrea de Coneixement de Biblioteconomia i Documentació del Departament de Periodisme i de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. Actualitzat fins 2015.
- Temaria: revistes digitals en Biblioteconomia i Documentació. Portal que inclou més de 2800 articles publicats en les revistes Anales de documentación, BiD, Cuadernos de documentación audiovisual, Cuadernos de documentación multimedia, Cuadernos EUBD Complutense, Documentación de las ciencias de la información, Hipertext.net, Item, Revista general de información y documentación.
Per a buscar més revistes o dirèctament articles a text complet, pots utilitzar el cercador de Recolecta. També pots cercar en Dialnet, que ofereix sumaris de revistes i ens alguns casos text complet.
- Codicologia: repertori de termes francesos relatius als manuscrits amb equivaléncies en anglès, italià i castellà.
- ODLIS Online Dictionary for Library and Information Science: diccionari en anglès creat per Joan M. Reitz, bibliotecària i professora de la Western Connecticut State University, Especialitzat en biblioteconomia i documentació, edició, impressió, enquadernació, història del llibre, telecomunicació i informàtica. Inclou més de 4000 termes, definicions i referències creuades.
Bases de dades especialitzades
Aquestes són les bases de dades sobre Biblioteconomia i Documentació que pots trobar als recursos electrònics de la biblioteca:
- LISA: Library and Information Science Abstracts: conté referències bibliogràfiques i resums de treballs publicats sobre biblioteconomia, ciències de la informació i altres disciplines relacionades de 440 revistes de 68 països.
- LISTA: Library, Information Science & Technology Abstracts: referències bibliogràfiques de més de 600 publicacions periòdiques, llibres, informes de investigació i actes de congressos. Inclou temes com bibliotecologia, classificació, catalogació, bibliometria, recuperació en línia de la informació, gestió de la informació, etc.
- E-lis: E-prints in Library and Information Science: arxiu d'open access de documents tècnics i científics, publicats o no, en biblioteconomia, documentació i tecnologia i àrees afins.
- Recbib: guia d'informació sobre treball, oposicions, cursos, esdeveniments, articles i notícies en l'àmbit de la Biblioteconomia i Documentació. [Sense actualització des d'abril 2017]
- Internet Public Library: portal creat per bibliotecaris dels Estats Units que recopila recursos en internet d'àmbit acadèmic, classificats per temes. Conté un apartat sobre biblioteques.
- SINC: portal de noticias
- El libro de los libros: 1160 llibres professionals de descàrrega gratuïta i legal per a bibliotecaris i documentalistes, compilat per Julio Alonso Arévalo (bibliotecari de la Facultat de Traducció de la Universidad de Salamanca).
- Current Cites: web a nivell internacional de bibliografia mensual comentada d'articles, monografies i documents electrònics. Des de 1990.
- LLibres d'accés lliure
- IFLA: The International Federation of Library Associations and Institutions: organització mundial creada per a proporcionar a bibliotecaris de tot el món un fòrum per a intercanviar idees, promovent la cooperació, la investigació i el desenvolupament internacionals en tots els camps relacionats amb l'activitat bibliotecària.
- ANABAD: Federación Española de Asociaciones de Archiveros, Bibliotecarios, Arqueólogos, Museólogos y Documentalistas: entitat sense ànim de lucre, destinada a agrupar a quants s'ocupen professionalment dels arxius, les biblioteques, els museus, els centres de documentació i informació, parcs arqueològics i centres d'interpretació.
- SEDIC: Asociación Española de Documentación e Información: es dedica al foment i a l'intercanvi d'experiències i a la formació de bibliotecaris, documentalistes i altres professionals de la informació.
- REBIUN: Red de bibliotecas universitarias: organisme estable en el que estan representades totes les biblioteques universitàries espanyoles.
- FESABID: Federación Española de Sociedades Archivísticas, Biblioteconomía, Documentación y Museística: constituïx un lloc de trobada dels professionals espanyols representats per les seves respectives associacions, a fi d'intercanviar coneixements i experiències i realitzar junts projectes d'interès comú.
- AAB: Asociación Andaluza de Bibliotecarios: associació professional independent, que té com objectiu fonamental representar i defensar els interessos dels bibliotecaris d'Andalusia.
- Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya
- Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana
- UNESCO Archives Portal: portal que dona accés a arxius de tot el món, i a recursos relacionats amb la gestió d'arxius i la cooperació internacional en aquest àmbit.
- Archivos estatales-Ministerio de Cultura: enllaços a les pàgines web dels Arxius i Centres Estatals gestionats pel Ministeri de Cultura.
- Historical Archives of the European Union (HAEU): informació general sobre els arxius històrics de la Unió Europea: accés, consulta, fons...
- ICA: International Council on Archives: organització professional de la comunitat d'arxius, dedicada a promoure la conservació, desenvolupament i utilització del patrimoni mundial dels arxius, amb més de 1.400 associats en més 190 països i territoris.
- PARES: Portal de Archivos Españoles: Portal del Ministeri de Cultura per a la difusió del patrimoni històric documental espanyol a través dels seus projectes arxivístics, públics o privats.
- Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians
- IWETEL: fòrum per a professionals de biblioteques i centres de documentació.
- INFODOC: llista de distribució de la Facultad de Documentación de la Universidad de Salamanca.
- Arxiforum: fòrum que tracta de forma exclusiva la coordinació de recursos, informació i opinió sobre la teoria i pràctica arxivística.
- Sedicblog: Bloc de la SEDIC, Asociación Española de Documentación e Información.
- Deakialli documental : Bloc de Catutxa Seoane.
- Bibliotecarios 2020: Bloc de Nieves González.
- Biblogtecarios: espai col.laboratiu creat per Javier Marquina per a compartir notícies i opinions sobre temes d'interés en l'àmbit de la Biblioteconomia i Documentació.