BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Inauguració de l'exposició "100 ANYS FENT LLIBRES"

  • 25 d’octubre de 2021
Jaume Gassull, - aprox. 1515, Lo somni de Johan Johan.
Jaume Gassull, - aprox. 1515, Lo somni de Johan Johan.

Durant el curs 2020-2021 Publicacions de la Universitat de València (PUV), l’editorial de la Universitat de València, celebra el seu centenari. I és que, encara que els llibres i la vida universitària sempre han anat de la mà, és a partir de 1920 que tenim constància, amb el naixement de la revista Anales de la Universidad de Valencia, d’una activitat editorial continuada i estructurada al si de la nostra Universitat.

Amb motiu de la celebració d’aquest centenari, s’ha organitzat l’exposició "100 anys fent llibres" que combina tradició i modernitat i ens il·lustra sobre aspectes històrics i actuals de l’activitat editorial, amb la mirada dirigida cap al futur.

L’exposició s’estructura en dos espais del Centre Cultural La Nau: la Sala Duc de Calàbria i la Sala Oberta. A la primera part, exposada a la Sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica, es mostren un total de 57 peces que revelen la llarga relació entre la Universitat i el llibre. Aquesta vinculació, que ha perdurat durant centúries, s’il·lustra amb obres del fons de la Biblioteca Històrica i d’altres biblioteques de la Universitat, així com de l’Arxiu Històric. També hi trobem documents procedents d’institucions com la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu o l’Arxiu Històric de l’Ajuntament de València.

Us convidem a gaudir de l’exposició a partir del dia 26 d’octubre i fins al 9 de gener de 2022.