BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

La Universitat de València recupera 81 documents històrics

  • 4 de juliol de 2022
Arxiu Històric
Arxiu Històric

L'Arxiu Històric de la Universitat de València ha recuperat 81 documents històrics trobats entre els fons de la Universidad de Zaragoza. La directora de la Biblioteca Universitaria saragossana, Cristina Seguí, ens ha fet arribar els documents descoberts per la directora de la Biblioteca de Humanidades “Maria Moliner”, Matilde Cantín, en l'arxiu personal de Carlos Riba García, qui va ser professor en les dues universitats.

Carlos Riba García, nascut i educat a Zaragoza, va opositar en 1904 a la càtedra d'Història Universal Moderna i Contemporània de València, on es va establir i va ensenyar durant vint-i-cinc anys. Complits els 57 tornarà a Zaragoza, on inicia docència en 1929, per a ser degà de la seua Facultat des de 1939 fins a la seua defunció en 1949.

Entusiasta de la figura de Joan Lluís Vives, va afavorir la creació d'una càtedra en la Universitat de València dedicada al record de l'humanista, i va cultivar molt la divulgació d'assumptes universitaris, sobre València i sobre Zaragoza. Va formar part de la Junta Redactora de "Anales de la Universidad de Valencia", on va publicar “El antiguo patrimonio de la Universidad de Valencia (1492-1845)” en l’any 1922. A Zaragoza va participar en la disposició del nou edifici de la Facultad de Letras de la Ciudad Universitaria que ell va inaugurar, cuidant molt especialment el condicionament de la seua biblioteca. Ara, el personal d'aquesta mateixa biblioteca ha catalogat el seu arxiu personal localitzant un conjunt de documents referents a la Universitat de València. Són documents del segle XVIII i XIX que passaran a formar part de l'Arxiu Universitari de la Universitat de València.

Imatges: